Свиняча відбивна, запечена в духовці з сиром - це найпростіший варіант відбивної навіть для господині-початківця.

М'ясо гарантовано виходить м'яким, що тане в роті, а обід або вечеря з такою відбивною - обов'язково смачна і ситна.

ІНГРЕДІЄНТИ НА 6 ПОРЦІЙ:

  • Свинина - 500 гр.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Твердий сир – 200 гр.
  • Майонез - 100 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець – за смаком.

Покрокове приготування:

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари

Показати ще

КРОК 1: Підготувати зазначені продукти для приготування свинячої відбивної з сиром у духовці. Свинину краще брати без кісток та прожилок, цілим шматком. Цибуля середня, але тут теж на любителя - хто любить цибулю може взяти побільше. Сир я беру напівтвердий 50% жирності, він чудово розплавляється в духовці, утворюючи апетитну скоринку. Для соковитості використовуємо майонез. Сіль, перець за смаком. Підготувати посуд для використання в духовці.

КРОК 2: Вибраний сир звільнити з упаковки, при необхідності зрізати оболонку. Натерти сир на великій тертці. Я вибираю сир напівтвердий, але можна використовувати будь-який, який подобається або є вдома.

КРОК 3: Цибулю очистити від лушпиння, помити і нарізати півкільцями або кільцями.

КРОК 4: Свинину краще використовувати свіжу. Якщо м'ясо заморожене, його попередньо розморозити, залишивши при кімнатній температурі. Потім м'ясо промити і обсушити паперовим рушником. Нарізати свинину на порційні шматочки завтовшки 1,5 - 2 см. Відбити м'ясо кулінарним молотком з двох боків, не ушкоджуючи цілісності шматочків. Викласти підготовлені відбивні у форму для духовки, попередньо змащеною олією або застеленим папером для випічки.

КРОК 5: Кожен шматочок посолити і поперчити. Змастити рівномірно майонезом. Майонез дасть соковитість м'ясу, цибуля та сир не вийдуть сухими.

КРОК 6: На кожну відбивну викласти нарізану півкільцями цибулю.

КРОК 7: Посипати рівномірно зверху кожен шматочок натертим сиром. Форму зі свинячими відбивними поставити попередньо розігріту до 180 гр. духовку на 20 - 25 хвилин або до рум'яної скоринки.

КРОК 8: Свинячі відбивні із сиром, приготовлені в духовці, подавати гарячими. Це універсальна страва, до неї на гарнір можна подати і картопля, і макарони, і рис, і будь-які овочі. Повноцінна смачна вечеря для всієї родини готова.

Нагадаємо про ідеально смачний борщ із кількою в томаті: рецепт шедевра кулінарії, який ви ніде не знайдете.

Раніше ми повідомляли про незвичайний спосіб заготівлі зеленої цибулі на зиму: рецепт, у якому немає нічого зайвого.