В Україні розпочався піковий сезон гарбуза, який є скарбом корисних речовин та вітамінів. З нього можна приготувати багато різних смаколиків - від десертів до неймовірних закусок. Ну і звісно, ​​куди ж без першої страви? Гарбузовий суп-пюре стане чудовим варіантом для обіду.

Як приготувати такий смаколик розповіла українська блогерка Тетяна Шеремет у своєму фуд-блозі у Instagram. Продукти знадобляться найпростіші і часу на приготування піде небагато.

Гарбуз, фото: pixabay.com

Інгредієнти:

  • гарбуз - 1кг
  • часник - 4-5зуб
  • овочевий або курячий бульйон - 700мл
  • вершки - 125мл(20%)
  • води в лист - 80мл
  • оливкова олія – 50мл
  • дрібка мускатного горіха
  • дрібка сухого імбиру
  • сіль та перець за смаком
  • прованські трави

Процес приготування:

Популярні новини зараз

Головне за ніч: ліквідація путіна, яким буде звільнення Криму, росіяни насмішили допомогою окупантам

Дженна Ортега отримала роль Венздей за 10 хвилин у Zoom, Тім Бертон був рішучим: "Посміхаєтеся і киваєте"

2000 грн під ялинку: ПриватБанк роздасть українцям гроші, як отримати

Зніміть, викиньте і спаліть: цей верхній одяг вийшов з моди - все від курток-тедді до парок

Показати ще

Гарбуз чистивмо та ріжемо на шматочки, викладаємо на деко з фольгою, зверху зубчики часнику у шкірці, солимо, перчимо, посипаємо травами, додаємо воду та оливкову олію. Ставимо в розігріту духовку 190 градусів на 35хв.

Печений гарбуз і часник очищений від шкірки перекладаємо у каструлю, вливаємо овочевий бульон, перебиваємо блендером.

Ставимо на вогонь солимо за смаком, додаємо мускатний горіх, сушений імбирь, вливаємо вершки, помішуючи проварюємо 5хв. Подаємо з грінками, гарбузовим насінням, козячим сиром, смаженим беконом з чим душа забажає.

Гарбузовий суп-пюре від Шеремет, скріншот з відео

Раніше ми писали, найшвидший рецепт улюблених голубців з пекінки: 35 хвилин та смакота на столі

Як повідомляв Знай.ua, забудьте про майонез і батон: просто додайте ці продукти і котлети вийдуть ідеальними

Також портал Знай.ua писав, солимо помідори разом з огірками: рецепт смачного зимового асорті, який ви завжди шукали