Ціни на алкоголь стрімко зростають, як і ціни на інші продукти. Але іноді так хочеться розслабитися за пляшечкою сидру під гарний матч чи чудову мелодраму (залежить від ваших уподобань).

Спеціально для таких моментів ми знайшли для вас рецепт домашнього яблучного сидру, щоб вам не довелося бігати в магазин, витрачати гроші та час. Смачний напій завжди буде під рукою і ви навіть зможете порадувати ваших друзів таким унікальним сидром із ваших рук.

Урожай яблук, фото: nova.te

Все, що вам знадобиться - це яблука та цукор. Так, так елементатно та бюджетно.

Яблука повинні бути зібрані з дерева, не мити, а протерти сухою ганчірочкою і дати полежати 2-3 дні в теплому приміщенні.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Видалити хвостики, подрібнити у м'ясорубці. Помістити в чисті сулії, заповнюючи на 2/3 обсягу. Тобто в 3-літровий сулій поміститься, приблизно 2,5 кг яблучної "каші".

Додати 200 гр. цукру на кожні 2,5 кг яблук, зав'язати марлею та поставте в тепле місце на 3-4 дні, до появи запаху бродіння. Не забувайте щодня перемішувати банки! Потім віджати весь сік.

Яблучний сидр, скріншот з відео

Вимиті банки обдати окропом, перелити в них сік, спробувати на цукор, якщо потрібно, можна додати ще по 100 гр. на банку та поставити водяний затвор. Банки стоятимуть з майбутнім сидром, що бродить, у темному теплому місці від 3 тижнів до півтора місяців, до повного припинення бродіння.

Після цього акуратно процідити сидр через 4 шари марлі, розлити по пляшках, щільно закупорити та покласти на дозрівання у прохолодне місце на 3 місяці.

Нагадаємо, ховайте банки, щоб не з'їсти все до зими: рецепт ароматної солянки, яка стане улюбленою консервацією .

Раніше ми повідомляли, що пишні та ароматні пончики , як у дитинстві: мінімум витрат, але максимум задоволення, рецепт.