Погодна осінь прийшла в Україну несподівано і хоча багато українців сподіваються на "бабине літо", решта готується до зими.

У багатьох змінюються і смакові уподобання з настанням холодів і все частіше хочеться чогось теплого, запеченого... А що ви скажете про стейк із... цвітної капусти. Нехай вас не лякає зненавиджений продукт дитинства, адже його можна так смачно приготувати, що вам і на думку не спаде, що це саме вона.

Цвітна капуста. Фото: скриншот Youtube

Пропонуємо вам приготувати смачний стейк із цвітної капусти з овочевим соусом за рецептом Шефа та експерта реаліті "На ножах" Алекса Якутова.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Популярні новини зараз

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

• Цвітна капуста – 500 г;

• Яйця – 2 шт.;

• Борошно – 150 г;

• Сухарі Panko або панірувальні – 200 г;

• Олія – 100 г;

• Картопля – 2 шт.;

• Вершкове масло – 2 ст. л.;

• Овочевий бульйон – 50 – 100 г;

• Часник – 4 зубчики;

• Зіра, сіль, перець, цукор – до смаку;

• Вершки – 50 мл;

• Пармезан – 70 г (за бажанням).

Алекс Якутов, фото: пресслужба Нового каналу

Спосіб приготування:

1. Капусту миємо, розрізаємо на половинки і нарізаємо стейки товщиною приблизно 2,5 см. Солимо, перчимо з обох боків. Маленькі обрізки не викидаємо, вони нам знадобляться.

2. Змішуємо яйця з невеликою кількістю води.

3. Стейки обвалюємо в борошні з усіх боків, потім обмочуємо в яйце, а потім обвалюємо в сухарях.

4. Розігріваємо сковороду з олією, добре підсмажуємо капусту з обох боків, перевертаючи приблизно три рази, але дивіться щодо ситуації. Стейк повинен вийти трохи "аль денте".

5. Для покращення смаку можна потерти на підсмажений стейк пармезан і перевернути його досмажувати сиром вниз. Також потрібно зробити з іншого боку. Тоді ви отримаєте хрумку сирну скоринку. Але це необов'язково.

6. Тепер очищаємо картоплю та дрібно нарізаємо. Беремо обрізки цвітної капусти і обсмажуємо їх на сковороді з часником та картоплею у вершковому та соняшниковому маслі. Додаємо щіпку зіри, сіль, цукор.

7. Коли все обсмажиться, вливаємо вершки з овочевим бульйоном і гасимо 15 хвилин.

8. Перебиваємо овочі блендером. Якщо потрібно, доводимо до смаку сіллю та перцем. Вийде картопляно-капустяний крем.

9. Викладаємо на тарілку спочатку крем, а зверху стейк.

Цвітна капуста, фото: unsplash

Нагадаємо про смачний десерт з бананом та шоколадом без випічки нашвидкуруч: 20 хвилин та "вуаля".

Раніше ми повідомляли, що це краще за гречану кашу: козацьку страву куліш, яку полюблять усі.