Кожен з нас перепробував безліч варіантів приготування пирогів – солодких, солоних і навіть гострих. Також багато хто знає, що броколі ідеально поєднується з цвітною капустою, яка зараз продається скрізь, а в запеченому вигляді це ще смачніше.

Рецептом пирога з блокколі та цвітною капустою поділилася в Instagram українська блогерка Тетяна Шеремет. Інгредієнтів знадобиться небагато – усі вони прості та недорогі, також потрібні будуть продукти для заливки пирога.

Пиріг з цвітною капустою та броколі, скріншот з відео.

Інгредієнти:

  • броколі - 500г
  • цвітна капуста – 500г
  • морква - 1шт
  • цибуля - 1 шт
  • сіль перець

Заливка:

Популярні новини зараз

Курс долара у 2023 році по 50 грн - міф чи реальність - відповідь експерта

Не гірше квасолі та гороху: вчені довели користь картоплі та підказали, як її правильно вживати

Якій області приготуватись: астролог передбачив вже до кінця року

Солодкі рогалики до чаю за лічені хвилини: ідеальний рецепт, коли обмаль часу на приготування

Показати ще
  • яйця - 3 шт
  • молоко – 400г
  • борошно - 150г
  • розпушувач - 10г
  • масло – 4ст.л.
  • сіль - 1 ч.л. ми боїмося
  • перець за смаком

Процес приготування:

  1. Цвітну капусту та броколі поділяємо на суцвіття, відварюємо у воді 3-4 хв.
  2. Цибулю ріжемо кубиками, смажимо на невеликій кількості олії до золотистого кольору, додаємо терту моркву, смажимо ще 2 хв.
  3. У форму для випічки кладемо суцвіття капусти, пасеровані овочі, сіль, перець, перемішуємо та розрівнюємо.
  4. Готуємо заливку: у мисці змішуємо яйця, сіль, перець, злегка збиваємо, вливаємо молоко, масло, також додаємо борошно та розпушувач, знову перемішуємо до однорідності.
  5. Заливаємо овочі, зверху посипаємо сиром. Ставимо в духовку 180 градусів на 35-40 хв.

Пиріг з цвітною капустою та броколі, скріншот з відео.

Раніше ми писали, це краще за гречану кашу: козацька страва куліш, яку полюблять усі

Як повідомляв Знай.ua, пиріг-равлик з сиром за 30 хвилин: простий рецепт ледаря на осінь

Також портал Знай.ua писав незабутній борщ із голубцями: рецепт, який влаштує українське свято шлунка