Українським золотим знаком є ​​борщ та сало, а ще кожен громадянин нашої країни не уявляє життя без голубців.

А що, якщо шиканути та влаштувати собі свято шлунка, приготувавши борщ із голубцями? Думаєте, що це занадто і лише переведення продуктів? Але ж українцям все під силу, навіть таке фантазійне поєднання.

У 2017 році до Дня Незалежності України Алекс Якутов провів званий обід у Раді Європи у Страсбурзі. Експерт реаліті Нового каналу "На ножах" годував високопоставлених європейських дипломатів стравами сучасної української кухні. Серед них був і борщ із голубцями. Але подавав їх Шеф не як дві окремі страви, а як одна. До речі, такий спосіб виготовлення він показав і власникам одного з ресторанів під час зйомок "На ножах" (прем'єра восени на Новому каналі). Унікальним рецептом переосмисленого борщу Алекс Якутов поділився з Новим каналом.

Алекс якутов, фото: пресслужба Нового каналу

Складові:

• Морква – 1 шт.

Популярні новини зараз

Без каші не залишимося: в Україні оновили ціни на соняшникову олію, гречку та курячі яйця

Алекс Топольський дізнається правду про дівчат, а сварка Саші та Вікі вийде на новий рівень: "Вона не вийде заміж"

Викупаємося в цукрі та обсипемося м'ясом: в Україні змінилися ціни в Ашані та Метро, ​​перелік подешевшань

Найдешевший спосіб обігріти оселю без опалення та світла: обійдеться менш ніж у 20 грн

Показати ще

• Буряк – 2 шт.

• Капуста – 1 шт.

• Корінь селери – 1 шт.

• Цибуля – 2 шт.

• Вершкове масло – 1 ст. л.

• Олія – 2 ст. л.

• Болгарський перець – 1 шт.

• Болгарський жовтий перець – 1 шт.

• Помідори – 1 кг

• Хвіст бика – 1 шт. (або інше м'ясо для бульйону)

• Картопля – 0,5 кг

• Лимонний фреш – до смаку

• Петрушка, кріп – до смаку

Український борщ, фото: Знай.ua

Приготування:

1. Варимо бульйон на бичачому хвості чи іншому м'ясі. Коли вода закипить, закидаємо букет Гарні - лавровий лист, чебрець, перець горошком, загорнуті в марлю. Варимо бульйон 4 години на дуже маленькому вогні, щоб він сильно не кипів і вийшов прозорим.

2. Нарізаємо всі овочі, окрім перців, невеликими кубиками.

3. Помідори перебиваємо блендером.

4. Обсмажуємо овочі 5-10 хв. на сковороді на олії з додаванням вершкового масла.

5. Нарізаємо болгарський перець. Також обсмажуємо кілька хвилин. Додаємо перебиті томати. І гасимо на маленькому вогні хвилин 40.

6. Витягаємо з бульйону хвіст та «букет Гарні». Закидаємо в рідину нарізану кубиками картопля.

7. Хвосту даємо охолонути і розбираємо на волокна. Додаємо трохи в'ялених томатів та петрушки. Солимо, перчимо на смак – це була начинка для голубців. Приспускаємо та бланшируємо капусту, загортаємо маленькі голубці розміром з палець.

8. Трішки обсмажуємо їх з усіх боків на сковороді, щоб вони тримали форму. Відкладаємо.

9. Коли картопля провариться, вливаємо в каструлю засмажку. Солимо, перчимо, додаємо цукор до смаку. Доводимо до смаку лимонним фрешем. Борщ вийде насиченим та густим. Наприкінці кидаємо нарізану зелень.

10. Викладаємо в тарілку чотири голубчики, заливаємо борщем. Вийде так, що капуста, яка є традиційним інгредієнтом борщу, у нас буде в голубцях. Подаємо його із зеленню та сметаною.

Голубці. Скрін, відео YouTube

Нагадаємо, як правильно смажити пельмені: простий рецепт улюбленої студентської страви за 15 хвилин.

Раніше ми повідомляли про паштет за дві години: простий рецепт смачної закуски без м'яса, за яку похвалить свекруху.