Моцареллу додають у багато страв - піцу, салат, пасту і так далі. Цей молодий італійський сир продають буквально у кожному супермаркеті, але іноді його ціни кусаються. Набагато приємніше приготувати таку смакоту самостійно, не витрачаючи багато часу, інгредієнтів і грошей.

Рецептом приготування домашньої Моцарелли, та ще й у мініатюрі, поділилася українська блогерка Валерія Велігура. Такий "бебі" варіант сиру обов'язково всім сподобається, навіть дітям.

Господиням знадобиться всього два інгредієнти - 3 літри свіжого (можна домашнього) молока та 8-10 ст.л. столового оцту 9%.

Бебі моцарелла, фото з Instagram Veligury

Етапи приготування:

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

Молоко нагріваємо до теплого стану. Вимикаємо вогонь і, постійно помішуючи, по 1 ст.л. додаємо оцет. Продовжуємо додавати поки не відокремиться сир та світо-жовта сироватка. При цьому, не забуваемо перемішувати, збираючи сир в єдину кульку.

Дістаємо та вичавлюємо зайву сироватку, постійно обминаючи її.
Тепер до сироватки додаємо 1 ст.л. солі (якщо любите солену моцареллу - додавайте 2-3 ст.л.) і, помішуючи, доводимо до дуже гарячого стану та вимикаємо вогонь.

Чим гарячіше буде вода - тим краще буде тягтися сир, тому краще одягнути теплі + латексні рукавички.
Кладемо сир в гарячу сироватку і починаємо його розтягувати, але щоразу дістаємо та знову занурюємо в гарячу сироватку. Формуємо з неї одну велику або багато маленьких кульок. Одразу занурюємо в крижану воду, щоб моцарелла стабілізувалася та охолонула. Все, готово.

Приготування бебі моцарелли, фото з Instagram

Раніше ми писали, рецепт "лінивих" крабових котлеток від блогерши Дідус: всього пару дій, простіше не придумаєш

Як повідомляв Знай.ua, простий абрикосовий пиріг, як у бабусі: копійковий рецепт, але смак на мільйон

Також портал Знай.ua писав, що рецепт ніжного кокосового чізкейку від блогерки Вікторії Дідус: райська насолода, тільки без баунті