В Україні вже розпочався сезон підготовки консервації до зими. Хтось уже закрутив залишково банок пікантних огірком та смачних помідарів, або навіть варення.

А хтось все ще чекає. Але ми знайшли для вас ідеальний рецепт полуничного варення без варіння, тож над плитою стояти не доведеться.

Інгредієнти:

- 2 кг полуниці;

- 1 кг цукру;

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

- 0,5 склянки води.

Збір полуниці, фото: Facebook

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Для полуничного варення беремо полуницю невелику, але стиглу. Видаляємо плодоніжки, миємо ягоди і зціджуємо на сито. Потім кладемо полуницю в миску.
  2. В іншій мисці варимо сироп: в 1 кг цукру додаємо 0,5 склянки води і ставимо на середній вогонь. Варимо сироп 5-7хв, щоб він став густим, але не білим. Перевірити його досить просто, взяти ложкою трохи сиропу і трохи на нього подути, якщо сироп став в'язкий і майже застиг, то він готовий.
  3. Тепер заливаємо гарячим сиропом полуницю, накриваємо кришкою і даємо охолонути. У цей час вона віддає свій сік і сироп стає рідким. Потім охолоджену полуницю проціджуємо на сито, а зціджений сік ставимо кип'ятитися на 5-7хв.

  4. Знову кладемо в миску і заливаємо кип'яченим гарячим сиропом. Даємо полуниці повністю охолонути. І ще раз повторюємо цю процедуру.

  5. Після третьої процедури, ми розкладаємо полуницю в стерильні банки і заливаємо кип'ятком, закочуємо і ставимо в ковдру.

І ось ідеальна начинка до млинців, батона чи десерт до чаю готовий.

Полуничне варення "П'ятихвилинка", скріншот: Youtube

Нагадаємо про небезпеку кукурудзи: кому заборонено вживати продукт, а кому можна всього 2 качана на день.

Раніше ми повідомляли про простий абрикосовий пиріг, як у бабусі: копійковий рецепт, але смак на мільйон.