В Україні вже розпочався сезон солодкої та соковитої кукурудзи. Звичайно, насолодитися зазивалками продавців на пляжі біля моря цього року не вийде, а ось приготувати вдома – це точно зробить кожен хоча б один раз.

Незважаючи на свої корисні властивості, кукурудзу все ж таки вживати можна не всім. Про це стало відомо під час ефіру "Сніданок з 1+1".

Молода кукурудза, facebook.com/velichkoandrew

Ця рослина відома людству вже 12 тисяч років. Стародавні племена інків називали її священною і вважали майже ліками. У кукурудзі міститься 26 поживних елементів, які так потрібні будь-якому організму.

Також, кукурудза - єдина рослина, зерна якої містять золото. Тому її називають "золотим продуктом", а саме золото необхідне для нормального функціонування нервової системи. Зазначимо, що один качан капусти містить приблизно 120 калорій.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Приготування кукурудзи, кадр з відео

Однак, через високий вміст вуглеводів, кукурудзкою краще ласувати в першій половині дня і, увага, не більше двох качанів на добу.

Хоча варена кукурудза має низьку калорійність, але вона все одно важка для шлунка. Тому, якщо у вас проблеми з травленням, краще відмовитися від цього продукту. Не рекомендується захоплюватися кукурудзою тим, хто має надто маленьку вагу і має схильність до утворення тромбів. А ще кукурудзу не варто давати дітям до 3 років, адже вона дуже солодка та має високий глікемічний індекс.

Нагадаємо, як треба їсти молоду кукурудзу: правильно цього не робив майже ніхто.

Раніше ми повідомляли, що продавці встановили нові ціни на помідори, перець, огірки, капусту та інші овочі: чи витримають гаманці українців.