Український шеф-кухар та бізнесмен Ектор Хіменес-Браво знову радує своїх шанувальників швидким рецептом смачних баклажанів.

Сьогодні фахівець із кулінарії вирішив приготувати запечені баклажани по-сицилійськи. Як пише Ектор, після цього рецепту його передплатникам ніколи не захочеться звичайних печених баклажанів. Для цієї страви нам потрібно: 1 шт. баклажана, оливкова олія, сіль, перець; для начинки: 50 г цибулі, 20 г часнику, 100 г будь-якого фаршу, 50-100 г томатів пелаті, сіль і перець; для тапінаду: 100 г зелених оливок без кісточки, 50 г волоського горіха, 50 г пармезану, 75 г оливкової олії, 10 г базиліка, сіль та перець.

Ектор Хіменес-Браво, фото з Instagram

А почнемо ми з головного інгредієнта – баклажану. Потрібно нарізати баклажани на дві половини, потім зробіть надрізи всередині кожної половинки баклажану у формі квадратів. далі налийте оливкову олію на половинки та протріть кожну спеціальну кулінарну щіточку. Додайте сіль та перець за смаком, розітріть. Далі покладіть половинки баклажану на 20 хвилин при 180 градусах у духовку. Поки баклажан смажиться, наріжте часник та цибулю невеликими квадратиками. Обсмажте ці шматочки і додайте туди сіль.

Ектор Хіменес-Браво, фото з Instagram

Популярні новини зараз

Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку

Показати ще

Потім покладіть фарш і знову додайте сіль, перець. Обсмаживши м'ясо, додайте пелати томати. У блендер покладете зелені оливки без кісточок, волоські горіхи, пармезан, базилік і залийте оливковою олією. Перемішайте все це блендером і вийде густа суміш. Витягаємо наш баклажан із духовки, накладіть на половинки смажений фарш і нагору насипте пармезаном. Потім покладіть в духовку на 5 хвилин при 200 градусах. Потім витягнувши баклажани, візьміть чайну ложку і покладіть на кожну половинку по дві гірки тапінаду. Прикрасьте блюдо базиліком і налийте оливкову олію. Смачного!

Нагадаємо, рецепт ніжного кокосового чізкейку від блогерки Вікі Дідус: райська насолода, тільки без баунті

Як повідомляв "Знай.uа", рецепт найсмачнішого холодного супу, кращий за будь-яку окрошку від зірки "МастерШеф" Ярославського

Знай.ua писав, найнезвичайніше варення з капусти: рецепт, який зробить вас чарівником для близьких