Багато українців сподіваються, що зима 2022 року принесе не тільки мінусові температури та сніжок, а й перемогу у війні з росією. Все частіше українцям хочеться сидіти вдома під ковдрою, поїдаючи смакоти (у вільний від навчання та роботи час, зрозуміло).

У таку погоду і на вулицю не дуже хочеться виходити, але ж смакоти мають властивість закінчуватися і так хочеться чогось незвичайного взимку... Ми вам у цьому допоможемо, адже нам вдалося роздобути унікальний рецепт варення з білокачанної капусти. Не поспішайте закривати статтю і кривитися, адже воно дійсно дуже смачне і не менш смачне, ніж усіма улюблене малинове. Записуйте рецепт!

Інгредієнти:

- капуста білокачанна молода – один кілограм;

- цукор-пісок – два з половиною кілограми;

- лимонна кислота – три чайні ложки;

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Показати ще

- Насіння анісу - за смаком.

Капуста, скріншот: Youtube

Тепер переходимо до способу приготування , щоб здивувати рідних та друзів незвичайним смаком.

1. З головок капусти знімемо верхнє пошкоджене листя, а все інше нашаткуємо тонкою соломкою, також як у разі приготування квашеної капусти на зиму.

2. Далі помістимо нашатковану капусту у великий емальований таз і ретельно перетріть її з двома склянками цукру та однією чайною ложкою лимонної кислоти. Залишимо на годину, щоб капуста дала сік.

3. Окремо з води та цукрового піску зваримо солодкий сироп, дотримуючись пропорції (на один літр води два кілограми цукру), і дамо йому залишити десять хвилин. Капусту з цукром добре відіжмемо і помістимо в приготовлений гарячий цукровий сироп.

4. Добре все перемішаємо і приступимо до уварювання варення до готовності. У процесі приготування варення з капусти слід обов'язково періодично помішувати великою дерев'яною ложкою, а також знімати шумівкою з поверхні легку накипаючу піну. За п'ять хвилин до закінчення варіння додамо до солодкої заготовки лимонну кислоту, насіння анісу і все добре перемішаємо. Готове варення має стати густим та тягучим.

5. Поки варення варитиметься, підготуємо банки. Для цього ми їх ретельно промиємо в проточній гарячій воді з додаванням питної соди або будь-якого засобу для посуду, а потім кожну пастеризуємо протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин над парою.

6. Гаряче готове варення розкладемо по підготовленим банкам і відразу закатаємо прокип'яченими жерстяними кришками. Залишимо остигати закупорені банки при кімнатній температурі природним шляхом, не загортаючи в тепле. Зберігати варення з капусти у прохолодному, сухому та темному місці.

Нагадаємо, про мандаринівку до Дня Незалежності України: рецепт горілки, яка переплюнула медовуху та хріновуху.

Раніше ми повідомляли про банановий пиріг на сковороді : швидкий та бюджетний рецепт, який попросить навіть свекруху.