Український кулінарний експерт, шеф-кухар, бізнесмен, один з реформаторів шкільного харчування та телеведучий активно розвиває свій блог в мережі instagram. На своїй сторінці він ділиться з читачами подробицями свого професійного та особистого життя, за ним з цікавістю спостерігає 729 тисяч підписників

Кабачки, скріншот: Youtube

Як відомо, Євген полюбляє збирати різні народні рецепти, експериментувати з ними, а потім показувати у соціальній мережі, що в нього вийшло.

А в розпал сезону кабачків, як не спокуситися й не замаринувати кілька баночок на зиму та ще й з кетчупом чілі. Вийде смачна та поживна закуска, яка нагадає про літо.

Як підкреслив Клопотенко, рецепт народний, оригінальний, а секрет його в тому, що нічого не треба змінювати, слідувати виключно вказаним пропорціям. Шеф-кухар лише додав у нього трохи фенхелю.

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

На одну банку закрутки об'ємом 750 мл знадобиться:

  • на 300 мл води додайте 1ч.л. солі, 2ст.л. цукру, 1,5 ст.л. кетчупу чилі;
  • прокип‘ятіть, вимкніть і додайте 2 ст.л. оцту;
  • У стерилізовану банку (тримаєте 20 хвилин у духовці при температурі 180 градусів) кидаєте кабачки (500г, нарізані, як на відео), гвоздику, горошину духмяного перцю, декілька горошин чорного перцю, 1/3 ч.л. насіння фенхелю, заливаєте маринадом і тримаєте банку без кришки в окропі 10-15 хвилин.
  • Не забудьте окремо простерилізувати кришку.

Це все. Кабачкі такі, що будуть грати за вашими правилами. Тому насолоджуйтеся взимку. Воно буде і хрумким, і насиченим, і пряним, і трохи гострим через чилі.