Євген Клопотенко, відомий український шеф-кухар, продовжує ділитися смачними українськими рецептами.

Сьогодні майстер кулінарії вирішив зробити огірочки на зиму із кетчупом чилі.

Євген Клопотенко. Фото: скриншот Instagram

"Рецепт хрустких огірків дуже простий, з приємною пікантністю та кисло-солодким смаком, полонить ваші серця", - пише Євген.

Так що час підготовки до приготування огірків лише 10 хвилин. Час приготування займає 30 хвилин. На банки 750 мл нам потрібні наступні інгредієнти: 400 г огірків і для маринаду – 1 склянка води, 2 ст. л. оцту, 1 ч. л. солі, 2 ст. л. цукру, 1,5 ст. л. кетчупу чилі, ч. л. сухого імбиру, 1 бутон гвоздики, 1 горошина запашного перцю, 2-3 горошини чорного перцю, 2 лаврові листки.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Евгений Клопотенко, фото: Instagram

Для початку ретельно вимийте 400 г огірків. Кількість може відрізнятись залежно від розміру, але краще вибирати невеликі огірочки. У розігріту до 180 градусів духовку поставте банку на 20 хвилин для стерилізації. Тим часом приготуйте маринад. Для цього у велику каструлю влийте склянку води, всипте 1 ч. л. солі та 2 ст. л. цукру. Додати 1,5 ст. л. кетчупу чилі, всипте 1 ч. л. сухого імбиру та влийте 2 ст. л. оцту. Додайте 1 бутон гвоздики, 1 горошину запашного перцю, 2-3 горошини чорного перцю та 2 лаврові листки. Проварити на невеликому вогні близько 3-5 хвилин, сіль та цукор повинні розчинитися.

У стерилізовану банку щільно викладіть огірки та залийте гарячим маринадом. Окремо прокип'ятіть кришку і добре закупоріть банку. Поставте в каструлю з окропом для стерилізації ще на 10-15 хвилин.

Нагадаємо, рецепт вівсянки з "сюрпризом" від зірки "МайстерШеф" Ектора Хіменеса-Браво: ідеально в кожній родині

Як повідомляв "Знай.uа", як треба їсти молоду кукурудзу: правильно цього не робив майже ніхто

Знай.ua писав, Надія Матвєєва поділилася рецептом домашнього морозива зі згущеного молока: смак нагадає безтурботне дитинство