Переможниця та суддя шоу "МастерШеф" Єлизавета Глинська порадувала українців рецептами солінь.

Шанувальники Лізи часто питали рецепти маринадів для овочів та рецепти різних солінь, тому вона й вирішила присвятити таку посаду своїм передплатникам-кулінарам.

Ліза Глінська. Фото: скриншот Instagram

Першим рецептом солінь, яким поділилася Єлизавета Глинська, були мариновані шинки. Для приготування кабачків потрібно: 1 кг кабачків (цукіні), 1 ст. л. солі (без гірки), 1 ч. л. цукру (без гірки), 4-5 зубчиків часнику, кріп, лавровий лист та 1 ст. л. оцту.

Для початку беремо 2 невеликі пакети, ставимо їх один в одного. Попередньо миємо кабачки, нарізаємо на 8 частин і відправляємо в пакети. Нарізаємо кріп не дрібними шматками, відправляємо у кабачки. Нарізаємо часник, відправляємо у кабачки. Додаємо лавровий лист, сіль, цукор та оцет. Перемішуємо та залишаємо в холодильнику, періодично перемішуючи. Через 10-12 годин можна смакувати.

Популярні новини зараз

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Показати ще

Єлизавета Глинська, фото: Instagram

Наступними соліннями є малосольні огірочки. Для приготування таких огірків необхідно: 1 кг огірків, 1 ст.л солі (без гірки), 1 ч.л цукру (без гірки), 4 зубчики часнику та кріп.

Спочатку відправте в пакет кріп, цукор, сіль, вичавлений часник. Далі зріжте в огірках носик, покладіть пакет і перемішайте. Покладіть у холодильник на 10-12 годин. Перевертайте протягом дня.

Єлизавета Глинська, фото: Instagram

Останнім рецептом, яким поділилася Ліза, є мариновані баклажани. Для цього нам потрібно: 1 кг баклажанів, 1.5 л води, 1 ч.л солі (з гіркою). Також для маринаду нам потрібно: 1 л води, 2.5 ч.л солі (з гіркою), 1.5 ст.л цукру (з гіркою), 3 ст.л олії, 4 ст.л оцту (6%), 20 горошин чорного перцю, 3 зубчики часнику, щіпка хмелі-сунелі.

Спочатку очистіть баклажани, наріжте на невеликі шматочки. Залийте окропом і додайте сіль. Накрийте та проваріть 10–15 хв. Злийте воду. Щоб приготувати маринад, потрібно перемішати воду, цукор та сіль. Додайте перець, хмелі-сунелі, олію, часник – перемішайте. Залийте маринадом баклажани, перемішайте, накрийте плівкою. Поставте холодильник на 3:00. Після дістаньте з маринаду, додайте кінзу та кріп. Готово.

Єлизавета Глинська, фото: Instagram

Нагадаємо, Ганна Саліванчук знайшла спосіб, як задовольнити чоловіків поза ліжком: облизуватимуться всі

Як повідомляв "Знай.uа", рецепт маринованих томатів із соєвим соусом від Євгена Клопотенка: невелика "родзинка" зробить смак яскравішим

Знай.uа писав, цей суп переплюнув "Окрошку": рецепт першої страви "Мозаїка", який шукають всі ваші сусідки