"Бум" на страви з кабачків, який почався навесні, вже трохи принишк. І всі українці вже відвикли від вічно гниючих плодів у своєму холодильнику.

А раз організм відпочив від кабачкового божевілля, то варто знову впроваджувати цей продукт в свою систему харчування. Адже овоч багатий на вітаміни В1 і В2. Концентрація вітаміну С взагалі дивовижна - в 100 грамах - 17% від добової норми. Такий набір речовин допомагає організму боротися з різними інфекціями.

Також в кабачках багато калію, який відомий своїм сечогінним і жовчогінним ефектом. Саме тому овоч показаний людям, які страждають затримкою сечі і жовчі. Крім того, він допомагає при профілактиці серцево-судинних захворювань.

Кабачки, скріншот: Youtube

Кабачки тушкують, запікають і смажать. Однак їх можна вживати і сирими, зберігаючи всі вітаміни і мінерали. Спробуйте приготувати хрусткі рулетики з сиром з молодих кабачків за рецептом Шефа і експерта реаліті Нового каналу "На ножах" Алекса Якутова.

Популярні новини зараз

Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Інгредієнти:

• Кабачки молоді- 6 шт;

• Сир - 300 г;

• Сметана - 110 г;

• Сік лимона - 1 ст. л.;

• Олыя рослиннеа - 3 ст. л.;

• Базилік - 10 г;

• Волоський горіх - 50 г;

• Цедра лимона - 15 г.

Алекс якутов, фото: пресслужба Нового каналу

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Горіхи очищаємо, розкладаємо на деко, застелене пергаментом, і відправляємо в духовку, розігріту до 190 градусів на 7-10 хвилин.

2. Тим часом нарізаємо кабачки овочечисткою на смужки. Солимо, перчимо і змащуємо олією з обох сторін.

3. Беремо сир, максимально віджимаємо всю вологу, щоб він став сухим. Додаємо жирну сметану і перебиваємо блендером в однорідну масу. Солимо, перчимо, вливаємо сік лимона, 2 ложки рослинної олії. Змішуємо. Текстура повинна вийти кремовою, без шматочків.

4. Тепер в начинку додаємо нарізану зелень базиліка і подрібнений на середні шматочки горіх. Перемішуємо.

5. Змащуємо кабачки начинкою і загортаємо в рулетики. Викладаємо на тарілку. Зверху посипаємо цедрою лимона і зеленню, яка у вас знайдеться вдома: базиліком, тархуном, кропом. Готово! Смачного!

Нагадаємо про унікальний голландський соус від Вови Ярославського з "МастерШеф": до риби, стейків і овочів.

Раніше ми ділилися рецептом ідеальною курочки з овочами і нехитрим соусом - сподобається всім: від найменших до дорослих.