Відомий український кулінар Євген Клопотенко розповів українцям, як приготувати головну страву козаків - куліш. Покроковим рецептом він поділився на своєму youtube-каналі.

Так, для приготування улюбленої страви козаків спершу потрібно запастися необхідними інгредієнтами:

  • 250 г пшона
  • 1 середня морква
  • 1 цибуля
  • 200 г грибів печериць
  • 20 г вершкового масла 82,5%
  • 50 мл сухого вина
  • 100 мл вершків будь-якої жирності
  • сіль і перець за смаком
  • 3 гілочки кропу для подачі
  • 100-150 мл овочевого бульйону

Для овочевого бульйону:

  • 1 середня морква
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 100 г кореня селери
  • 1 лавровий лист
  • 2 горошини запашного перцю
  • 3 горошини чорного перцю
  • сіль за смаком
  • 2 л води

Євген Клопотенко. Фото: скрін youtube

Насамперед потрібно зварити овочевий бульйон. Для цього потрібно очистити моркву і 100 грамів кореня селери, нарізати невеликими шматками. Лук очистити і зробити надрізи хрест-навхрест. Овочі скласти в каструлю і залити 2 літрами води. Потім додати 2 горошини запашного перцю, 3 горошини чорного перцю і лавровий лист. Варити на маленькому вогні протягом години. Додати сіль за смаком. По готовності прибрати овочі з бульйону і за бажанням можна процідити.

Популярні новини зараз

Головні новини за 6 липня: нова ціна борщу, "скасування" війни від Лободи та порятунок "Махача" з полону

ЗСУ атакували військові бази окупантів у Мелітополі, не матимуть чим воювати: "Колаборанти бояться виходити на роботу"

Загинув командир батальйону "Волат" білорус Іван Марчук "Брест": боровся за Україну і вірив у майбутнє своєї батьківщини

Дружина Григорія Решетника Христина показала, наскільки їй "всеодно" на вагітності: "Як може бути інакше"

Показати ще

Куліш від Євгена Клопотенко. Фото: скрін youtube

Після цього потрібно очистити цибулю і моркву, і нарізати дрібними кубиками. Помити і нарізати дрібними кубиками 200 грамів грибів печериць. Нарізані овочі покласти на заздалегідь розігріту сковороду з 20 г вершкового масла і обсмажувати до м'якості цибулі.

Додайте в овочі 50 мл сухого вина і випаруйте його. Пшоно (250 грамів) промийте в гарячій воді, пересипте в овочі. Періодично підливайте овочевий бульйон. Всього використавши 100-150 мл.тушкуйте 15 хвилин на маленькому вогні до стану аль денте.

"Посоліть і поперчіть за смаком. Подавайте відразу на стіл і прикрасьте подрібненими гілочками кропу або будь - якою іншою зеленню", - додав Клопотенко.

Раніше Знай писав, Alyona Alyona і Jerry Heil показали, як проводять час в Європі: "Серцем з Україною".

Також ми повідомляли, Євген Клопотенко розкрив головну слабкість, з якою не в силах боротися: "Обожнюю дивитися, як люди..."

Крім того, наш портал інформував, Оля Полякова притулилася до красеня після концерту в Грузії, і засвітилася від щастя: "Суперзірка..."