Євген Клопотенко - найвідоміший шеф-кухар України, який щодня розвиває національну кухню не тільки на внутрішньому ринку, а й у світі.

Зараз він нагадав про рецепт галушок, який вийшов ще 10 місяців тому. Всередині - печінка. Євген настійно порекомендував їх приготувати. Крім того, Клопотенко ділиться безліччю різних рецептів на Youtube, проте ми сфокусуємося конкретно на галушках.

Євген Клопотенко. Фото: скрін youtube

Для рецепта нам знадобиться 500 грамів борошна, 330 мілілітрів кефіру (2,5% жирності), половина чайної ложки соди, одне яйце, а також чайна ложка солі. Начинка вимагає 400 грам курячої печінки, цибулину, 2 зубчики часнику, 150 грамів вершкового масла і, для подачі, дві столові ложки сметани.

Приготувати їх неймовірно просто. Спочатку займаємося тестом - 500 грамів борошна слід змішати з дрібкою солі і 1/2 чайної ложки соди. Туди ж потрібно влити 330 мл кефіру і додати яйце.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

"Замісіть м'яке тісто і залиште його на столі під рушником на 20 хвилин. Курячу печінку (400 г) зачистіть від плівок, жиру і варіть в підсоленій воді протягом 15 хвилин. Цибулю дрібно порубати і обсмажте на соняшниковій олії до м'якості. Два зубчики часнику роздушіть, наріжте і додайте до цибулі. Відварену печінку пропустіть через м'ясорубку і добре перемішайте з засмажкою. Дайте начинці охолонути", - пише Євген Клопотенко.

Євген Клопотенко, фото: Instagram

Залишається розділити тісто на невеликі шматочки, вкласти туди по чайній ложці начинки і заліпити. Сформувати галушки у вигляді кульки, змастити пароварку соняшниковою олією і викласти галушки на відстані десь 1,5 см один від одного, що дозволить їм не злипнутися в процесі приготування. Приготування займає 15 хвилин, в кінці потрібно гарненько змастити їх розтопленим вершковим маслом.

Нагадаємо, рецепт ароматного полуничного джему від Ольги Сумської: "Знімаємо стрес біля плити"

Як повідомляв "Знай.ua", зірка "МастерШеф" Вова Ярославський показав, як приготувати холодний гаспачо з полуниці: знахідка для спекотного літа

Знай.ua писав, зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко розповів, з чим можна поєднувати полуницю: від сметани до перцю з оливковою олією