Починається літо, тому багато хто хоче їсти побільше різних салатиків зі свіжих овочів. Однак традиційні "Олів'є" і "Крабов'е" ніколи не будуть набридати українцям.

Однак, останнім часом всі забули про чудовий салат з нашого дитинства або ж дитинства наших батьків під назвою "Гранатовий браслет". Ця страва не тільки смачна, але і красива, тому зможе прикрасити будь-який святковий стіл

Салат "Гранатовий браслет", фото: Знай.uа

Інгредієнти:

• 250 г курячого філе;
• 2 буряка;
• 2-3 яйця;
• 150-200 г зерен граната;
• майонез за смаком;
• чорний мелений перець за смаком;
• 2 бульби картоплі;
• 2 моркви;
• 1 цибулина;
• 3 ст. л. волоських горіхів;
• сіль за смаком;
• соняшникова олія за смаком.

Популярні новини зараз

Ексгравець "Динамо" Беньямін Вербич попався на зраді Альвіні та вживанні наркотиків: "На нього 2 країни дивиться, соромно"

Український король пародії Юрій Великий з "Кварталу 95" показав "теплу" зустріч путіна з кумом: "Медвечучело"

путін розраховує на капітуляцію України: названо точну дату від військового експерта

Екстрасенс Макс Гордєєв проговорився про звільнення всіх східних областей України: про що говорить цифра 10 на картах таро

Показати ще

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Помийте овочі і відваріть їх до м'якості. Натріть на тертці.
  2. Помийте куряче філе і відваріть в підсоленій воді. Здрібнити.
  3. Відваріть яйця, остудіть і наріжте. Очистіть цибулю, подрібніть його і обсмажте на олії до золотистого кольору. Подрібніть горіхи.
  4. Візьміть блюдо і поставте в середину стакан, навколо викладайте шари: половина курки, терта морква, картопля, третина подрібнених горіхів, половина буряка, третина подрібнених горіхів, цибуля, курка, що залишилася, третина подрібнених горіхів, яйця, буряк, що залишився .
  5. Шари посоліть, поперчіть і змастіть майонезом.
  6. Приберіть склянку, розрівняйте останній шар і прикрасьте зернами граната.

Лайфхак: витягти зерна з граната для салату "Гранатовий браслет" можна дуже простим способом. Зріжте горизонтально верхівку плоду, потім уздовж білих прожилок зробіть прорізи. Переверніть гранат над мискою і рішуче постукуйте по ньому ложкою. Насіння випаде в ємність без особливих зусиль.

Нагадаємо про простий рецепт яблучної шарлотки за одну годину: не зашкодить фігурі і підніме настрій краще, ніж "Квартал 95".

Раніше ми ділилися рецептом меду з бузини від шефа "На ножах" Алекса Якутова: запашні і смачні ласощі з квітів.