З дитинства багато хто пам'ятає смак перлової каші і особливо не шанують цю страву. Воно асоціюється з армією або з школою, де часто її готували не дуже смачно.

Зараз для багатьох українців перловка пішла на задній план і всі їдять гречку, булгур або кіноа. Але і перлову кашу можна приготувати так, що ви її точно полюбите. А якщо ви порадуєте такою стравою воїнів ЗСУ або бійців ТРо, то вони будуть носити вас на руках.

Перлова каша в казані, фото Знай.uа

Отже, приступимо до приготування перлової каші в горщиках, яка сподобається дорослим і припаде до смаку і маленьким українцям.

Інгредієнти на 4 горщики об'ємом 350 мілілітрів:

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Показати ще
  • Крупа перлова (суха) - 200 грам;
  • Яловичина - 300 грам;
  • Цибуля - 2 шт.;
  • Морква - 2 шт.;
  • Масло рослинне ( для смаження) - 3 ст. л.;
  • Масло вершкове - 20 грам;
  • Лавровий лист - 1 шт;
  • Перець чорний мелений - за смаком;
  • Сіль - за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Перлову крупу необхідно вимити і залити холодною водою на 10 - 12 годин.
  2. Обсмажуємо на олії овочі, до золотистого кольору. Яловичину нарізаємо на невеликі шматочки і обсмажуємо до рум'яної скоринки, солимо і перчимо до смаку.
  3. На дно кожного горщика кладемо обсмажені овочі, далі обсмажену яловичину, перлову крупу, ¼ - лаврового листа і шматочок вершкового масла.
  4. Заливаємо горщики гарячою водою і ставимо в холодну духовку. Готуємо при 180 градусах 1 годину 20 хвилин, потім вимикаємо духовку і залишаємо в ній горщики на 20 хвилин.

Перловка з м'ясом в горщиках, фото Знай.uа

Ось наша шикарна страва і готова. Смачного, мирного неба над головою і якнайшвидшої перемоги України.

Нагадаємо, печиво з дитинства "Сигаретки" з горіховою начинкою: простий рецепт, щоб порадувати себе і діток.

Раніше ми ділилися рецептом бабусиних пишних пиріжків: тісто м'яке, як пух.

Також вам сподобаються дуже гострі помідори за незвичайним рецептом: квасяться тиждень, а задоволення на рік вперед.