Вже багато господинь встигли обмінятися досвідом в приготуванні святкового столу до дуже важливого дня для всіх християн - Великодня, який в 2022 році відзначається 24 квітня. Настала черга і рецепта від королівських кондитерів. Умільці розповіли, як спекти пряне пасхальне печиво, яким любить ласувати сама Єлизавета II.

Виявляється, королева Великобританії, як і інші люди, не залишається байдужою до святкових солодощів, та ще й до таких апетитним на вигляд. Докладний рецепт приготування розмістили в журналі Vogue.

Єлизавета II, фото: скріншот з відео

Рецепт печива від майстерних кондитерів здасться багатьом досить простим, також як і інгредієнти, що в нього входять.

Що знадобиться для тіста:

Популярні новини зараз

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще
  • 350 г борошна;
  • 5 г соди для випічки;
  • 10 г меленого імбиру;
  • 5 г кориці;
  • 125 г несолоного масла;
  • 175 г світлого м'якого коричневого цукру;
  • 1 яйце;
  • 60 г цукрового "золотого" сиропу.

Для глазурі:

  • 2 яєчних білка;
  • 600 г цукрової пудри;
  • харчовий барвник на ваш вибір.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 170 ℃.

  2. У мисці змішайте борошно, соду й спеції. Далі додайте нарізане кубиками масло й перемішайте масу до консистенції, схожої на крихти. Додайте цукор. Потім яйце й сироп і перемішайте, поки не вийде тісто.

  3. Тісто розкатати до товщини 5 мм. Використовуйте спеціальні формочки для печива або картонні шаблони, щоб надати печиву бажаної форми.

  4. Викладіть печиво на антипригарний килимок або пергаментний папір і випікайте на середній полиці вашої духовки 12—15 хвилин.

  5. Випікайте печиво, поки воно не зберігатиме свою форму й не стане золотистого кольору.

  6. Перед тим, як прикрашати глазур’ю, готове печиво треба повністю остудити.

Етапи приготування глазурі:

  1. Додати 1 яєчний білок до 600 г цукрової пудри і збити до однорідної маси. Глазур повинна бути плавною текстури, не розшаровуватися і тримати форму.
  2. Щоб глазурі вистачило на все печиво, додайте ще один яєчний білок, щоб розбавити суміш.

Рецепт пряного печива від королівських кондитерів на Великдень

Нагадаємо, рецепт глазурі на великодні паски без яєць, яка не кришиться і не липне

Як повідомляв Знай.uа, рецепт ніжного паски на сухих дріжджах: впорається навіть справжній профан в кулінарії

Також портал Знай.uа писав, що кулінар "МастерШеф" Володимир Ярославський поділився секретами приготування сирної паски: підготовка до свята повним ходом