Православна Пасха в 2022 році припадає на 24 квітня (за традицією, це неділя). Не дивлячись на те, що йде 53 день героїчного опору українського народу російському військовому вторгненню, це свято важливе для всіх християн.

Саме тому українці звичайно ж відзначатимуть Великдень у 2022 році та молитимуть Бога про мирне небо над головою.

Ми приготували для вас рецепт паски без дріжджів від уроджениці героїчного Миколаєва, фітнес-блогерки Тані Федорищевої.

Таня Федорищева, фото Знай.uа

Популярні новини зараз

Світло доведеться економити: здорожчання електроенергії на 84% не залишить вибору, яким буде тариф для населення

Лукашенко слідом за Путіним може почати мобілізацію: але у черговий раз задурять мозок

Путін терміново скликає Радбез

Лукашенко докладеться до російської могилізації: вже дав добро

Показати ще

Паска без дріжджів

КБЖУ на все блюдо: 1493/60, 72/61, 41/181, 31

КБЖУ на 100 гр: 191/7,89/7,98/23, 57

Інгредієнти:

Для паски:

  • Сир 5% 180 гр (сухий)
  • Кефір 50 гр
  • Яйця 2 шт
  • Рисове борошно 100 гр
  • Вівсяні пластівці 50 гр
  • Кокосове масло 35 гр
  • Сухофрукти 50 гр (курага, чорнослив, родзинки або будь-які інші)
  • Сіль щіпка
  • Розпушувач 1,5 ч. л.
  • Сода ½ ч. л.
  • Цедра 1 апельсина
  • Цукрозамінник за смаком

Для глазурі:

  • Молоко 1,5% 150 гр
  • Кукурудзяний крохмаль 20 гр
  • Цукрозамінник за смаком
  • Ванілін щіпка

Паски / фото: Pixabay

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

Паска:

  1. До сиру додати яйця, кефір і розтоплене кокосове масло.
  2. Пробити суміш в блендері до однорідного, гладкого стану. Засипати дрібку солі, борошно, соду, розпушувач. Перемішавши.
  3. Вівсяні пластівці подрібнити в блендері до стану дрібної крихти, додати до сирної маси.
  4. Натерти цедру на дрібній тертці і додати її до решти компонентів. За смаком додати цукрозамінник і перебити все в блендері.
  5. Тісто виходить в'язким, липким, але тримає форму.
  6. Сухофрукти залити окропом на 5-10 хвилин, поки вони не стануть м'якими. Якщо сухофрукти великі-порізати на невеликі шматочки. Додати сухофрукти до тесту і перемішати.
  7. Розподілити тісто по формах. Заповнювати ємності трохи більше, ніж на 2/3, враховувати, що паски «підростуть» при випіканні. Відправити паски в розігріту до 170 градусів духовку.
  8. Час готування залежить від форми. Маленький паску буде випікатися приблизно 30-35 хвилин, більшого розміру — близько 50 хвилин. Готовність перевіряти дерев'яною шпажкою, зануривши її в центр випічки-на паличці не повинно залишатися слідів сирого тіста.
  9. Спечені паски вийняти з духовки і остудити.

Освячення паски і яєць в домашніх умовах, фото: rubryka

Глазур:

  1. У крохмаль додати 3 ст.л. молока і перемішати ретельно.
  2. Молоко, що залишилося поставити на повільний вогонь. Додати цукрозамінник і ванілін. Підігріти до теплого стану. Після вливати тонкою цівкою крохмальний розчин і безперервно помішувати. Варити до загустіння.
  3. Повинна вийти глазур, схожа за консистенцією на густу сметану. Можна зняти суміш з плити раніше, не чекаючи сильного загустіння, якщо плануєте робити на пасці патьоки.
  4. Покрити глазур'ю остиглі паски. Прибрати в холодильник до застигання глазурі.

Ось наші паски і готові. Залишилося прикрасити їх зверху сухофруктами, прянощами або іншими прикрасами. Готуйте із задоволенням і смачного.

Нагадаємо вам рецепт шоколадної сирної паски у 2022 році: без духовки, без яєць.

Раніше ми повідомляли рецепт ніжного паски на сухих дріжджах: впорається навіть настоящий профан в кулінарії.