Православна Пасха в 2022 році припадає на 24 квітня (за традицією, це неділя). Не дивлячись на те, що йде сорок шостий день героїчного опору українського народу російському військовому вторгненню, це свято важливе для всіх християн.

Саме тому українці звичайно ж відзначатимуть Великдень у 2022 році та молитимуть Бога про мирне небо над головою.

Ми приготували для вас рецепт паски, для якого не буде потрібна навіть духовка.

Освячення паски і яєць в домашніх умовах, фото: rubryka

Сирна шоколадна паска.

Популярні новини зараз

Головне за 29 вересня: Цибульська на Щекавиці, світло подорожчає на 84%, Лукашенко готує мобілізацію, а Король із Зеленським

Світло доведеться економити: здорожчання електроенергії на 84% не залишить вибору, яким буде тариф для населення

Лукашенко докладеться до російської могилізації: вже дав добро

Потяг зніс поліцейську машину з дівчиною в кайданах на задньому сидінні: копи залишили тачку на рейках

Показати ще

КБЖУ на все блюдо: 2014/104, 35/120, 27/131, 32

КБЖУ на 100 гр: 221/11,48/13,23/14, 45

Інгредієнти:

  • Сир 5% 500 гр
  • Сметана 15% 150 гр
  • Какао 20 гр
  • Чорний шоколад від 80% какао 50 гр
  • Фініки 100 гр (без кісточок)
  • Вершкове масло 82% 20 гр
  • Фундук 50 гр
  • Мед 20 гр
  • Цукрозамінник за смаком

Сирна паска, фото Wikimedia Commons

Спосіб приготування:

  1. Сир зі сметаною і вершковим маслом перебити в блендері до однорідної маси. Розтопити шоколад і відправити разом з какао до сиру і перебити блендером до однорідної маси.
  2. Фініки залити окропом на 5-7 хвилин, щоб вони стали м'якими. Додати фініки і мед в сирну масу. Ще раз перебити блендером. Якщо хочеться більш солодку паску додати ще й цукрозамінник.
  3. Горіхи подрібнити у велику крихту, додати до сиру і перемішати.
  4. Викласти сирно-шоколадну масу в пасочницу об'ємом 900 гр. Попередньо покласти в форму вдвічі складену вологу марлю. Поставити пасочницу на тарілку широкою стороною форми вгору. Краями марлі закрити сир. Зверху обов'язково розмістити щось важке (тарілку з чимось наприклад).
  5. Відправити в холодильник на 10-12 годин. На тарілці буде періодично виникати рідина (сироватка) її потрібно зливати.
  6. Через 10-12 годин прибрати верхню тарілку, відкрити верхні шари марлі. Прикласти до широкої сторони пасочніци тарілку, перевернути сирну піраміду. Прибрати форму і тканину. Прикрасити десерт горіхами.

Горіхи, фото: pixabay.com

Нагадаємо вам рецепт сирної паски "Снікерс" на Великдень: простий рецепт райського десерту.

Раніше ми повідомляли, як економно використовувати великодні смаколики: не викидайте паску і яєчка.

Також, Євген Клопотенко з "МастерШеф" поділився ідеальною стравою до Великодня: рецепт курочки на банці з картоплею.