Триває другий місяць війни, і багато українців зіткнулися з проблемою – чим харчуватися в екстремальних умовах. Відповідь на це питання дали у телеграм-каналі «Український кухар».

Крім смакових якостей їжі, потрібно забезпечити ще й вміст поживних речовин. Наприклад, при вживанні самих лише вуглеводів насичення менше. Тому варто доповнити вуглеводи білками та овочами, а також жирами.

Обирати краще продукти тривалого зберігання.

Вуглеводи – крупи, крохмалисті овочі, хліб, макарони.

Білок – м'ясо, сир, яйця, або ж м'ясні та рибні консерви, бобові, сочевиця, квасоля.

Популярні новини зараз

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Показати ще

На додачу в телеграм-каналі порадили простий, але поживний рецепт з крупи та м'яса.

Гречана каша з тушонкою:

Що знадобиться:

  • Гречана крупа 300 грамів.
  • Яловича тушонка – банка на 400 грамів.
  • Соняшникова олія - 150 грамів.
  • Літр води.

Як готувати:

Автори рецепта рекомендують обирати яловичу тушонку, але під час війни важко щось обирати, тому користуйтеся тим, чим є. Так само з соняшниковою олією –її можна заміняти іншою олією або вершковим маслом.

У приготуванні немає нічого складного: налити воду в каструлю, додати гречку, через деякий час – тушонку і олію. За 10 хвилин до кінця приготування посолити.

Нагадаємо, Євген Клопотенко з "МастерШеф" розповів, як продовжити термін придатності продуктів без холодильника. Корисні поради на випадок непередбаченої ситуації

Раніше Знай писав, торт "Золотий ключик" з вареною згущенкою: простий рецепт з доступних продуктів від Ольги Герун.

Також Знай повідомляв, зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко розповів, чому немає хороших росіян: "Не треба вишукувати мед серед г * * на". Відомий кулінар порадив українцям не шукати хороших росіян.