Триває другий місяць війни, і багато українців зіткнулися з проблемою – чим харчуватися в екстремальних умовах. Відповідь на це питання дали у телеграм-каналі «Український кухар».
Крім смакових якостей їжі, потрібно забезпечити ще й вміст поживних речовин. Наприклад, при вживанні самих лише вуглеводів насичення менше. Тому варто доповнити вуглеводи білками та овочами, а також жирами.
Обирати краще продукти тривалого зберігання.
Вуглеводи – крупи, крохмалисті овочі, хліб, макарони.
Білок – м'ясо, сир, яйця, або ж м'ясні та рибні консерви, бобові, сочевиця, квасоля.
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію
Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
На додачу в телеграм-каналі порадили простий, але поживний рецепт з крупи та м'яса.
Гречана каша з тушонкою:
Що знадобиться:
- Гречана крупа 300 грамів.
- Яловича тушонка – банка на 400 грамів.
- Соняшникова олія - 150 грамів.
- Літр води.
Як готувати:
Автори рецепта рекомендують обирати яловичу тушонку, але під час війни важко щось обирати, тому користуйтеся тим, чим є. Так само з соняшниковою олією –її можна заміняти іншою олією або вершковим маслом.
У приготуванні немає нічого складного: налити воду в каструлю, додати гречку, через деякий час – тушонку і олію. За 10 хвилин до кінця приготування посолити.
Раніше Знай писав, торт "Золотий ключик" з вареною згущенкою: простий рецепт з доступних продуктів від Ольги Герун.
Також Знай повідомляв, зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко розповів, чому немає хороших росіян: "Не треба вишукувати мед серед г * * на". Відомий кулінар порадив українцям не шукати хороших росіян.