Відомий український кулінар Володимир Ярославський вирішив розповісти українцям у складний час, як приготувати закваску. Буде схоже на домашні дріжджі.

Рецепт з'явився на його акаунті в соціальній мережі Instagram, активним користувачем якої він є. Раніше можна було побачити рецепти вишуканих страв, але зараз, після початку російського вторгнення в Україну, вони більш практичні.

Зазвичай ця закваска готується близько двох тижнів, але, зараз можна всього за тиждень. При цьому, кулінар відразу попередив, що вона буде не такою "сильною".

Володимир Ярославський готує її з 80% білого пшеничного борошна, і ще 20% з житнього. Секрет простий-сушені родзинки, завдяки якому закваска помітно зростає. Потрібно додати 2-3 ягоди.

👉1 день. Змішуємо 20 г борошна і 20 г води кімнатної температури в скляній банці. Прикрийте кришкою і залиште на добу на столику.

Популярні новини зараз

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Показати ще

👉2 день. Додайте в закваску 20 г борошна і 20 г води і залиште на добу.

👉На 3 день закваска може ще не "рухатися", але, як правило, саме зараз майже не утворюються пори. Знову додаємо 20 г борошна і 20 г води.

👉4 день. Вранці закваска повинна почати пахнути і підніматися. Запах може бути різним: квашеної капусти, огірків, кефіру, і навіть хімічний. Додаємо 40 г борошна і 40 г води і залишаємо на 12 годин.

За цей час вона повинна вирости в два рази. Якщо цього не сталося, найімовірніше потрібно замінити борошно, або ж спробувати ще раз.

Вова Ярославський, фото: Instagram

Увечері: беремо 40 г від нашої закваски і додаємо до неї 40 г води і 40 г борошна. Ми залишаємо на 12 годин (залишок викидаємо).

👉5 день. Вранці беремо 40 г закваски, знову додаємо до неї 40 г води і 40 г борошна. Ми залишаємо ще на 12 годин. Закваска вже може "тікати", вона може бути дуже активною.
Увечері: до 40 г закваски додаємо 40 г води і 40 г борошна.

👉6-7 день. На даному етапі можна перевірити, як працює закваска: 15 г закваски, 75 г борошна в 75 г води. Хороша закваска "виросте" в 2.5-3 рази за 5-8 годин. Також велике значення має температура в квартирі. Якщо вдома прохолодно, то всі процеси сповільнюються.Готову закваску зберігати в холодильнику можна приблизно 2-3 тижні.

Нагадаємо, що залити соком або холодною водою: Євген Клопотенко розповів, як готувати гречку в польових умовах

Раніше повідомлялося, що Володимира Зеленського тричі намагалися вбити російські найманці

Також, Володимир Зеленський повідомив нові деталі пожежі на АЕС у Запоріжжі