Цей рецепт безумовно підніме вам настрій. Ви навчитеся готувати гарбузовий хліб без борошна, а це означає, що він не тільки корисний, але і з ним складно буде набрати зайву вагу.

Виявляється, що хліб можна випікати не тільки з традиційних інгредієнтів, і з гарбуза. Дуже підходящий варіант для тих, хто сидить на дієті, але не може позбутися звички їсти хлібобулочні вироби.

Гарбузовий хліб, фото: скріншот з відео

Готується ця випічка без борошна, і має неймовірний смак і аромат. Також, що є бонусом - вона присмачена різними спеціями.

Найкраще взяти свіжий гарбуз, але, при бажанні можна замінити консервоване пюре.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

Показати ще

Вам знадобляться наступні продукти:

  • Гарбуз - половинка;
  • Вівсянка - пара склянок;
  • Кленовий сироп або мед - півсклянки;
  • Великі яйця - пара штук;
  • Оливкова олія - пара столових ложок;
  • Харчова сода - чайна ложка;
  • Кориця - три чверті чайної ложки;
  • Змішані в рівних частинах спеції (мускатний горіх, гвоздика, імбир, запашний перець) - чайна ложка.

Потрібно взяти великий ніж, і розділити гарбуз на дві частини. Шкірку можна не знімати, але видаліть насіння. Після цього кожну половинку потрібно вирішувати надвоє, і покласти шматки на деко. Побризкайте на них оливкову олію і розітріть по всій поверхні, крім шкірки.

Гарбузовий хліб, фото: скріншот з відео

Випікати потрібно близько 20 хвилин з одного боку, і ще 20 з іншого. При цьому, якщо у вас відразу є готове пюре - можна пропустити всі ці кроки.

З гарбуза треба зняти шкірку, і порізати половинки на ще більш дрібні шматки, після чого відправити в блендер.

У вас повинно вийти пюре.

Після всіх перерахованих вище дій покладіть перед собою формочку для випікання. Відміряйте таку кількість пергаментного паперу, щоб вона охоплювала дно і бортики форми. Виріжте прямокутник відповідного розміру. На дно потрібно постелити пергамент, а також охопити бортики.

Тепер можна приступити до найцікавішого - тісто.

Гарбузовий хліб, фото: скріншот з відео

У чашу блендера треба покласти пару склянок пюре, а іншу частину заморозити для інших рецептів. Туди ж кидаємо вівсянку, кленовий сироп або мед, корицю, спеції, яйця і соду. Починаємо перемішувати. Потім маса стане гладкою, а пластівці рівномірно розподіляться.

Виливаємо тісто в форму, і відправляємо в духовку. Через півгодини потрібно накрити її фольгою, і запікати ще близько півгодини.

Нагадаємо, що заміна шкідливому майонезу: готуємо ніжний соус для салатів і бутербродів

Раніше повідомлялося, що еарижская рецептура? Українець у супермаркеті хотів відчути себе французом, але в багеті знайшов бите скло

Також, ціна злетіла до 50 грн: українцям показали, де можна дешево купити гречку.