Шикарний рецепт полуничного зефіру, який з легкістю можна приготувати самостійно.

Щоб приготувати полуничний зефір знадобиться полуниця, цукор, агар-агар, яєчний білок, та щіпка лимонної кислоти. Рецептом поділилися у Telegram.

Для того, щоб приготувати зефір потрібно розморозити полуницю перебити її на блендері та варити на плиті на невеликому вогні до легкого загустіння.

Зефір. Фото: Youtube

Цукор додати, а також воду та агар-агар. За бажанням можна використати фарбник і перемішати.

Популярні новини зараз

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Варити на середньому вогні помішуючи, після того, як маса закипить, тримати на вогні ще 4-5 хв.

Зефір. Фото: Youtube

У цей час збити білок з лимонною кислотою. Збивати треба майже до піків. А потім по ложечці додавати сироп до маси, безперервно перемішуючи міксером.

Збивати до майже загустіння. Тоді швидко перенести масу у кондитерський шприц і сформувати дольки зефіру.

На вистигання дати - 2-3 години, а краще на ніч.

З'єднати половинки один з одним, посипати цукровою пудрою навпіл з крохмалем.

Зефір. Фото: Youtube

Інгредієнти

  • 75 г - полуничного пюре
  • 145 г - цукру
  • 50 г - води
  • 5 г - агар-агар
  • Рожевий фарбник

Для меренги

  • 35 г - яєчного білка
  • Щіпка лимонної кислоти
  • 35 - г цукру

Для присипки – крохмаль з цукровою пудрою.

Нагадаємо, раніше став відомим рецепт бісквіта, який готується взагалі без яєць.

Як повідомляв портал "Знай.ua", рецепт швидкого печива з морквяного тіста.

Також "Знай.ua" писав, що рецепт приготування домашніх шпротів.