Напевно кожен любить пити гарячий і ароматний чай холодними зимовими вечорами. Але яке чаювання без смачного десерту? Пропонуємо простий рецепт булочок, які ідеально підійдуть до чаю. Про це пише telegram-канал "Прості рецепти".

Для приготування ароматних і смачних булочок необхідно запастися рядом продуктів. Так, нам знадобляться наступні інгредієнти:

Молоко 250 мл (тепле)
Цукор 100 грамів
7 грамів дріжджів
М'яке вершкове масло 50 гр
1 яйце
Борошно маленькими порціями 450-500 гр

Булочка. Фото: скріншот youtube

Для початку приготуємо опару. У миску виливаємо тепле молоко і додаємо цукор, а також дріжджі, залишаємо на 10 хвилин. Коли утворюється якась "шапочка" можна продовжувати процес. Спочатку потрібно додати яйце, вершкове масло і ретельно все перемішати. Після цього маленькими порціями додаємо борошно і замішуємо тісто. Після цього його потрібно поставити в тепле місце.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Булочка. Фото: скріншот youtube

Потім тісто потрібно поділити на 10 частин і сформувати булочки. Спочатку потрібно розповісти в овал, змастити маслом, посипати цукром, скрутити і зробити надріз. Булочки на 15 хвилин потрібно залишити, щоб вони трохи збільшилися в розмірі. Потім кожну булочку добре змащуємо яйцем, відправляємо в розігріту духовку і випікаємо до готовності.

Також Знай писав, українські гречаники з фаршем: суперсмачний рецепт з того, що завжди є на кухні.

Раніше писали, ледачі штруделі з вишнею за 40 хвилин: простий рецепт, з яким впорається кожна господиня.

Нагадаємо, мандариновий мармелад в домашніх умовах: швидкий рецепт, який продовжить святковий настрій.