Відомий український кулінар та переможець "МастерШеф" Євген Клопотенко запросив на свою кухню соліста популярного гурту "Антитіла" Тараса Тополю.

Разом вони на youtube-каналі Євгена Клопотенка показали, як приготувати дві дуже смачні страви "Янтик" та "Самсу з бараниною".

Тарс Тополя та Євген Клопотенко, скріншот

Рецепт Янтика:

Для начинки:


400 г яловичини
40 г вершкового масла
1 дрібка зіри
1 дрібка кмину
до смаку сіль

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Показати ще


Для тіста:


250 г борошна (додатково для вимішування)
80 мл води
1 ч. л. соняшникової олії
1/2 ч. л. солі

Спосіб приготування:

Рецепт Янтика, скрншот

Для початку у мисці потрібно змішати всі інгредієнти для тіста до однорідного стану. Викладіть тісто на робочу поверхню і вимісіть, поки воно не стане достатньо пружним. Загорніть тісто в плівку і відправте до холодильника на 30 хвилин.

Почнемо готувати начинку. Для цього, змішайте у мисці яловичий фарш, зіру кмин і сіль. Євген Клопотенко радить робити фарш самостійно з хорошого мяса, так янтик буде дуже смачним і не дуже жирним.

Розділіть тісто на 4 частини і розкачайте у формі круглого коржа. На половину викладіть коржу фарш та накрийте фарш другою половиною коржа і защипніть краї за допомогою виделки.

Після розігрійте пательню без жиру і обсмажуйте янтик до готовності, періодично його перевертаючи. Викладіть гарячий янтик на тарілку і змастіть його вершковим маслом з двох сторін.

Рецепт самси з бараниною

Інгредієнти:

500 г прісного листкового тіста
1 ст. л. борошна для підпилу
300 г м’якоті баранини
1 велика цибуля
1 перець чілі
1 пучок кінзи
1 дрібка насіння зіри
1 яйце (для змащування)
сіль та перець до смаку
насіння кунжуту до смаку

Спосіб приготування:

Тарс Тополя та Євген Клопотенко, скріншот

Поріжте м'ясо баранини на великі шматки, а потім за допомогою ножа подрібніть у фарш. Почистьте цибулю та поріжте дрібним кубиком. Перець чилі та зелень кінзи також дрібно наріжте. Все викладіть у миску та додайте насіння зіри, сіль та перець до смаку. Перемішайте і додайте трошки води для соковитості фаршу.

Розморозьте листкове тісто та розкачайте качалкою. Далі поріжте на квадрати однакового розміру та посередині викладіть по 1,5-2 ст. л фаршу. Загорніть трикутником та змастіть яйцем. Посипати насінням кунжуту і випікайте у розігрітій духовці 20-25 хвилин. Смачного!

Нагадаємо, Євген Клопотенко пояснив, що і куди потрібно запхати заради "подвійного збудження": "Воно вам дуже треба, повірте". Відомий український кулінар запропонував аудиторії зробити несподіване

Також Знай писав, нескромні макарони в соусі від Євгена Клопотенка в азіатському стилі: "Стається магія...". На думку Жені, треба і своє українське знати, і досвід інших країн розуміти

Раніше Знай повідомляв, кулінари Костянтин Грубич і Євген Клопотенко возз'єдналися заради соковитих свинячих ребер з томленными сливами: рецепт, який під силу кожному