Відомий український телеведучий Костянтин Грубич, який останнім часом радує своїх передплатників домашніми рецептами з різних країн світу, вирішив показати, як наші вчені намагаються заради людей, які не їдять м'яса. Виявилося, що фахівці можуть зробити з гороху і сої смачні котлети або навіть ковбасу, які складно відрізнити від справжнього м'яса.

Про це стало відомо завдяки новому відео Костянтина Грубича в мережі YouTube.

Котлети з Костянтином Грубичем, скріншот: YouTube 

Не помітити стрімке зростання популярності веганських продуктів важко. В українських супермаркетах поступово з'являються продукти для веганів і вегетаріанців, що імітують м'ясо. На запах, смак і зовнішній вигляд вони не відрізняються від звичайного м'яса, але зроблені тільки з рослин.

Котлети з Костянтином Грубичем, скріншот: YouTube 

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Може, їх завозять з-за кордону? Почасти! Але серед "продукції майбутнього" є і вітчизняні розробки. Наші вчені у співпраці з виробниками успішно освоюють перспективний напрямок харчової промисловості.

Котлети з Костянтином Грубичем, скріншот: YouTube 

Котлети з Костянтином Грубичем, скріншот: YouTube 

"Богдана Леонова, доктор філософії в галузі харчових біотехнологій, є однією з піонерок нового напрямку розробки рослинних замінників м'яса і риби в галузі науки. Вона разом зі своїми колегами-вченими представили ексклюзив для мого ютуб-каналу з виготовлення рослинного бургера. Я його врешті-решт спробував - неперевершено смачно, це при тому, що спочатку ставився до подібної їжі і якщо не зі страхом, то скептично.", - розповідає Костянтин Грубич.

Раніше повідомляли, рецепт американських донатсів з найпростіших інгредієнтів: виходять пишними навіть у недосвідчених кухарів.

Як повідомляв Знай.uа, цибуля, борошно і коньяк: Григорій Герман винайшов блюдо, від якого ахне навіть Руслана Писанка, повний рецепт.

Знай.uа писав, як звичайну курочку перетворити на смачний обід або вечерю: Костянтин Грубич підказав, чим краще фарширувати м'ясо.