У спецпроекті" Жахливо смачно " ТСН після кулінарної експедиції за найдивнішими стравами української кухні показала рецепт приготування ковбаси з риби за тисячолітнім українським рецептом. Екзотичну страву родом з 17 століття - ковбасу з риби - придумали на Поділлі.

Про це прес-служба телеканалу "1 + 1" розповіла спеціально для "Знай.ІА".

Рецептом Національної Подільської страви поділився місцевий житель Дмитро-історик за фахом і кухар за покликанням. За його словами, ця страва відома на Поділлі вже тисячу років. Рецепт придумали, тому що раніше в році було 200 пісних днів, тому рибна ковбаса була замінником буденного страви.

"Ковбаси бували з таких продуктів, про які ви ніколи б не подумали: це горох, гречка. Екстравагантні рецепти 16-18 століття. Ковбасу робили з раків в річках, з креветок на морі", - розповів Дмитро.

Інгредієнт:

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще
  • Філе жирної риби-700 г
  • Цибулина - 1 шт.
  • Вершки-50 мл.
  • Молоко-500 мл.
  • Черева свиняча – важливо, щоб не була тонкою) - 1 м.
  • Олія соняшникова-20 мл.
  • Сіль, перець на смак.

Приготування:

Для приготування рибної домашньої ковбаси в сюжеті взяли білий амур. Рибу треба очистити від шкіри і кісток, нарізати дрібними кубиками. Цибулину дрібно нарізати і обсмажувати на сковороді до появи золотистої скоринки. Потім філе риби слід змішати з цибулею. Суміш змішати, потроху вливаючи вершки, до появи однорідної клейкої субстанції. Додати до фаршу на свій смак перець і сіль.

Начинити ковбаски приготованим фаршем, покласти їх в каструлю з теплим молоком і тримати 10 – 15 хвилин. Потім зробити кілька проколів в кишці зубочисткою або виделкою. Сковороду змастити маслом і обсмажувати до готовності протягом 15 хвилин. Смак страви подібний рибної котлеті і фаршированої риби, але з ніжним, вершковим післясмаком.

Оцінка страви дієтологом

Експерт-дієтолог такий рецепт високо оцінила, адже риба - це джерело багатьох вітамінів і мікроелементів, потрібних організму. Однак вона радить менше смажити і більше тушкувати, готувати на пару. В такому випадку блюдо буде мати близько 300 ккл.

Більш того, якщо ви хочете зупинити розвиток серцево-судинних хвороб, ВООЗ радить споживати 2-3 страви з жирної маслянистої риби в тиждень. Це джерело незамінного білка, фосфору, кальцію.

Нагадаємо, запечена картопля по-турецьки: ця страва вразить в саме серце навіть самого розбалуваного гурмана. Картопля за цим рецепт виходить дійсно Божественною. Зверху блюдо приваблює запеченої ароматною скоринкою, а всередині - ніжною картоплею.

Як повідомляв портал " Знай.ua", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачного ласощі. Такі цукерки шалено смачні, проте калорійні. В одній шоколадній цукерці з арахісовою пастою міститься близько 90 ккал.

Також " Знай.ua " писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Майстер Шеф": справжня магія на вашій кухні. Суддя кулінарного шоу "Майстер Шеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецепт ожинового флану з шоколадним бісквітом. Знаменитий кулінар пообіцяв неймовірний смак і навіть трохи магії.