Торт "Мурашник" за цим рецептом виходить настільки смачним, що його варто одразу готувати дві, а то й три порції. Готовий "Мурашник" також можна заморозити пластами і зберігати в морозильній камері.

Інгредієнти:

Для пісочного тіста:

  • 2 яйця (можна замінити 100 г сметани)
  • 200 г вершкового масла 82,5%
  • 2 ст. ложки цукрової пудри (або за смаком)
  • 1 ч. ложка розпушувача
  • 400 г борошна (приблизно)

Для крему:

  • 1 банка вареного згущеного молока (380 г)
  • 50 г розтопленого вершкового масла

Торт "Мурашник", кадр з відео

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Торт "Мурашник", кадр з відео

Приготування:

Всі продукти повинні бути кімнатної температури. Розм'якшене масло збити з цукровою пудрою. Додати яйця, збити. Борошно змішати з розпушувачем, просіяти в яєчно-масляну суміш. Замісити м'яке тісто.

Дуже важливо тісто замісити досить швидко, особливо його не м'яти, не терти, оскільки тільки в цьому випадку тісто вийде ніжним, розсипчастим. Якщо довго його місити, то в тісті розвинеться клейковина.

Сформувати з тіста корж, загорнути його в харчову плівку і поставити в холодильник на 1 годину або трохи довше. Охолоджене тісто розділити на шматочки, прокрутити через м'ясорубку, розподіляючи "мотузочки" з тіста рівномірно по деку. Випікати 20-25 хвилин в добре розігрітій до 200 С духовці.

Торт "Мурашник", кадр з відео

Торт "Мурашник", кадр з відео

Коли тільки тісто зарум'яниться, потрібно злегка перемішати пісочні джгутики, щоб краще пропеклися і випікати ще 5 хвилин. Пропечені джгутики з тіста перекласти у велику миску, розкришити.

Варене згущене молоко викласти в іншу місткість, трохи підігріти в мікрохвильовці, змішати з розтопленим маслом, вилити до розкришених джгутиків і перемішати до однорідної маси. "Кашку" з мурашника розкласти у пакети, розподілити за допомогою качалки. Отриманий пласт заморозити.

Нагадаємо, Костянтин Грубич поділився рецептом яскравої запіканки з риби та картоплі: "Придумав миттєво". Відеорецепт приготування страви розміщено на його каналі в YouTube

Як повідомляв портал "Знай.ua", ароматний яблучний пунш, щоб зігрітись взимку: рятівний рецепт у мороз. Ідеальний напій, який легко зігріє у зимовий вечір

Також "Знай.ua" писав, салат "Вінегрет" з яблуком та йогуртом: легкий рецепт для підтримання фігури у формі. Така комбінація складників надасть салату легкості