Не всі з нас люблять їсти каші. Комусь вони набридли ще в садку, деяким: через тривалі дієти. Але корисна їжа може бути і смачною. Яскравий приклад тому - рецепт, який абсолютно не складний в приготуванні: довга. Це прекрасна альтернатива звичної рисової каші і супів, дуже ситна і корисна.

Вам знадобиться:

  • Рис білий (бажано круглий, але можна і довгий, якщо під рукою іншого немає) - 3 столових ложки
  • Кефір - 0,75 літра (можна замінити на кисле молоко, бажано брати не дуже жирне, до 2 відсотків)
  • Зелень - по 1 пучку кропу і петрушки, хто любить м'яту, можна додати і її, або ж замінити на кінзу при бажанні. Вона дасть специфічний аромат і присмак.
  • Яйце сире - 1 штука
  • Борошно – 1 столова ложка
  • Сметана - 200 грамів (жирність близько 10 відсотків, якщо жирність вище – беремо половину, 100 грамів).

Довга з азербайджанскої кухні, фото: кадр з відео

Довга з азербайджанскої кухні, фото: кадр з відео

Рецепт приготування довги:

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Відварюємо рис на невеликому вогні, постійно помішуючи, додаємо в нього дрібку солі. Наливаємо в каструлю кефір, або кисле молоко, додаємо туди збите яйце і сметану, збиваємо суміш міксером. Якщо міксера немає - не біда, зійде і звичайний віночок, яким збивають яйця на омлет, або вилка.

Ставимо кефірну суміш на невеликий вогонь і варимо, постійно помішуючи. Додаємо спеції за смаком і засипаємо в каструлю рис.
Варимо все це, поки на поверхні не з'являться Бульбашки, розміром приблизно з сірникову головку.

Потім дрібно нарізаємо зелень, додаємо в довгу і помішуємо на слабкому вогні. Коли зелень починає міняти свій колір з яскраво зеленого на більш темнуватий відтінок, вимикаємо вогонь.

Довгу можна подавати як гарячою, так і в холодному вигляді. У гарячому вигляді вона подається в тарілці, в холодному – в чашці, або піалі. Головне не помиліться з пропорціями, інакше блюдо швидко застигне і не буде рідким. Смачного!

Нагадаємо, запечена картопля по-турецьки: ця страва вразить в саме серце навіть найбільш розбалуваного гурмана

Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачного ласощі

Також "Знай.uа" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Майстер Шеф": справжня магія на вашій кухні