Відома українська телеведуча, автор фітнес-програм, блогер і цікавий кухар Марина Боржемська поділилася зі своїми шанувальниками класним рецептом. Марина розповіла, як готувати Щедру кутю. Є припущення, що цей рецепт Боржемської допоможе нашим читачам підготуватися до Старого Нового року. Сміливіше!

Про це стало відомо завдяки новій публікації Марини Боржемської в мережі Instagram.

"Плануєте святкувати Старий Новий рік? Знаєте, що одна з найвідоміших і досі дотримуваних традицій в цей день – це приготування Щедрої куті. Її потрібно було варити з цільної пшениці, а сама каша могла бути як солодкою, так і солоною. Ось один з варіантів куті.

Публікація Марини Боржемської, скріншот: Instagram

Щедра кутя з узваром: 400 г пшениці, 200 г маку, 100 г горіхів, 100 г сухофруктів (родзинки, курага, чорнослив), 100 г меду, 50 г сушених яблук і груш (для узвару).

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Показати ще

1. Спочатку приготуйте узвар. Залийте 50 г промитих сушених яблук і груш 200 мл води, доведіть до кипіння. Зніміть з плити і дайте настоятися мінімум 2 години.

2. Далі відваріть пшеницю до готовності, заливши зерно водою в пропорції 1:3.

3. Мак залийте окропом, а потім розітріть. Горіхи і сухофрукти розріжте на невеликі шматочки. З'єднайте пшеницю з сухофруктами, горіхами і маком.

4. У склянці узвару розмішайте мед і додайте його в кутю. Врахуйте, що кутя не повинна бути рідкою - можливо, вам знадобиться не весь узвар.

Також вважається, що ніч з 13 на 14 січня – найкращий час для ворожінь на любов і дівочу долю. Незаміжні дівчата збиралися саме в цю ніч, щоб дізнатися майбутнє. Адже за стародавніми українськими віруваннями, ніч на 14-те січня стирає всі кордони з небом та іншими світами.", - ділиться Марина Боржемська.

Раніше повідомляли, кутя до Святвечора на перловці: рецепт головної різдвяної страви від тренера "Зважених та щасливих".

Як повідомляв Знай.uа, Грубич показав ідеальний рецепт куті на Святвечір: секретний компонент додасть страві божественний аромат.

Знай.uа писав, Узєлков нагадав українцям про небезпеку: "За два тижні - на ціле життя".