Міський голова Дніпра Борис Філатов своїми діями дає зрозуміти, що виступає проти центральної влади. Таку думку висловив експерт з конституційного права Богдан Бондаренко, коментуючи ініціативу мера вимкнути електроенергію та воду в одному з судів Дніпра, що ухвалил рішення, яке Філатову не сподобалося.

Про це пише Апостроф.

«Поки ми граємось, хто буде займатись визначенням, хто у нас олігархи, в чудовому місті Дніпро цілий мер дозволяє відключати каналізацію до одного з судів. І при цьому прямо пише у Facebook, що суди ухвалили неправильне рішення по відношенню до міської ради. І через це він відключає каналізацію в суд, і ставить біотуалет», - розповів Бондаренко в ефірі «4 каналу».

На його думку, все виглядає так, що місцеве самоврядування, по суті, виступає проти державної влади, бо суди – це частина держави, це одна з гілок влади.

«Насправді центр мав би відреагувати якось на процес, що відбувається. Я розумію, що питання олігархів – це дуже прикольно та важливо, як і інші проблеми. Але в той час, поки ми намагаємось зміцнити, умовно, центральну владу від впливу фінансово-промислових груп, у нас є інші атаки на центральну владу з боку того самого місцевого самоврядування», - додав експерт.

Популярні новини зараз

Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків"

Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Показати ще

В той же час він відмітив, якби подібну поведінку собі дозволяв міський голова Києва Віталій Кличко, «його просто б розірвали на наступний день».

Нагадаємо, Амур-Нижньодніпровський суд ухвалив рішення про незаконність демонтажу рекламних бордів низки компаній, які пов'язують з політичною опозицією до мера Бориса Філатова.

Після ухвалення відповідного рішення, яке йшло в розріз з думкою міського голови, в суді були вимкнені електроенергія та вода.

31 липня співробітники одного з комунальних підприємств Дніпровської міської ради встановили до будівлі суду біотуалет. На біотуалеті було зроблено надпис, що відповідальною за відключення є суддя Оксана Богун.

Додамо, що Борис Філатов на своїй сторінці у Facebook фактично визнав, що саме за його вказівкою в суді було вимкнене електропостачання та вода. Він написав іронічний допис про те, що судді нібито приймають неправильні рішення, а влада вирішила не кидати їх в біді без світла та води та привезла до суду біотуалети.