Дніпровські волонтери врятували понад 70 цуценят, які гинули через люті морози.

Детальніше про це розповіла Іриша Терещенко у Facebook-спільноті "КОВЧЕГ Товариство захисту тварин (Дніпро)".

Повідомляється, що з настанням холодів волонтери "Ковчега" врятували 72 цуценя. Зоозахисники зазначили, що дзвінки на їх гарячу лінію надходили буквально вдень і вночі – люди з навіть сусідніх міст просили врятувати замерзаючих тварин.

Цуценята / фото: Facebook

"Дзвонили люди навіть з Кривого Рогу і говорили люди як вони знаходять на вулицях вже замерзлих мертвих цуценят😢 😭", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

В першу чергу волонтери забирали тих тварин, які були приречені на смерть. 6 цуценят, з числа врятованих, привезли з ентеритом - вони почали випорожнюватися слизом, а один з них помер вже в першу ніч.

Цуценята / фото: Facebook

Цуценят, яких волонтерам вдалося врятувати, вже почали вакцинувати і обробляти. Зоозахисники зазначили, що на порятунок замерзаючих тварин вони витратили всі запаси ліків, тому просять допомогти небайдужих фінансово.

Пост Іриші Терещенко / скріншот

Нагадаємо, що під Києвом небайдужі люди рятували пса, якого горе-господар вивіз помирати в поле. Собаку прив'язали в сараї, а через хворих лапок тварина не могла навіть лягти поспати.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Києві врятували домашнього пса, який під час прогулянки провалився під лід. Рятувальники пробралися через крихкий лід і врятували тварину.

Також Знай.иа писав, що на Київщині просять врятувати лебедів, які залишилися зимувати на озері. Місцеві жителі турбуються через це, адже днями значно знизилася температура і птахи можуть просто замерзнути.