У Дніпрі низка опадів і різкої зміни температури спровокувала потоп – штучне озеро в парку Глоби вийшло з берегів і затопило пішохідні зони.

Відповідні кадри опублікувало видання "Інформатор".

Вже не перше десятиліття парк Глоби радує як дітей, так і дорослих. У центрі парку розташоване штучне озера, в якому можна погодувати лебедів і качок різних забарвлень, покататися на катамаранах, а також сходити на виставу в театр на воді.

Однак з приходом опадів в парк краще не сунутися. Днями в Дніпрі випала чимала кількість опадів, які спровокували затоплення штучного ставка. Вода у водоймі піднялася на 1,5 метра вище звичайного.

У зв'язку з цим пішохідні зони були затоплені і качки змогли спокійно випливати і прогулюватися по колись тротуарах. Деякі жителі Дніпро тільки раді такому явищу-адже качок можна погодувати буквально віч-на-віч.

Популярні новини зараз

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Показати ще

Оскільки озеро штучне, в ньому передбачений механізм спуску зайвої води. Активісти запевняють, що потоп стався через те, що цей механізм забитий і не має можливості працювати коректно. У парку вважають, що проблема виникла через велику кількість опадів.

Затоплений парк / фото: Інформатор

Затоплений парк / фото: Інформатор

Затоплений парк / фото: Інформатор

Нагадаємо, що у Кирилівці Запорізької області через сильний шторм на Азовському морі виявився заблокований доступ до резиденції президента України Володимира Зеленського.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Харкові на вулиці 23 серпня в одному з під'їздів стався потоп.

Також Знай.иа писав, що комунальники Надала втопили 8 мільйонів у ставку.