З вини голови Дніпропетровської облради Святослава Олійника Дніпропетровська область не впоралася з президентською програмою» велике будівництво " - цілий ряд інфраструктурних об'єктів зараз знаходяться в замороженому стані. Про невмілий менеджмент і його наслідки написав Апостроф.

Як стверджує видання, екс-губернатор Дніпропетровської області Олександр Бондаренко просто був ширмою для справжнього керівника області-голови обласної ради Святослава Олійника.

«Олійник, який і сам побував заступник голови Дніпропетровської ОДА у 2014-2015 роках, має безліч бізнес-інтересів в області, заснованих на освоєнні державних підрядів і коштів з держбюджету, і негласно є бенефіціаром низки компаній, що займаються будівництвом, комунальними послугами і т. д. Природно, що Національна програма «Велике будівництво» також не могла пройти повз апетитів Олійника. Тому голова Дніпрооблради був кровно зацікавлений в тому, щоб встановити максимальний рівень контролю і взаємодії з недосвідченим головою облдержадміністрації», - пише ЗМІ.

Зазначається, що всі заступники Бондаренка були людьми Олійника. Саме з інтересами голови обласної ради пов'язують той факт, що після вступу на посаду Бондаренка були зупинені фактично всі роботи по області.


Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Показати ще

"Безліч інфраструктурних проектів, які активно реалізовувала команда попереднього голови Дніпропетровської ОДА, були згорнуті і заморожені, рівень корупції вознісся до небес. Зрозуміло, не сам по собі, а в рамках суворої вертикалі «відкатів», зі своїм інститутом «смотрящих» від голови облради. У кожному департаменті ОДА з'явився представник інтересів Олійника, через якого затверджуються всі дії і документи», - йдеться в матеріалі.

Крім цього, за інформацією видання, Олійник шантажував підрядників і вимагав з них відкати. Корупційна рента, яку збирають підручні голови обласної ради, в регіоні становить 20-25%. Як підсумок « "велике будівництво" в регіоні просто зірвана.

«У Дніпропетровській області обсяги будівельних робіт скоротилися з 310 до 30-ти об'єктів. Тобто в десять разів. Решта заморожені. Нових об'єктів також немає, і не планується. Ціна управління за методами Олійника і Бондаренка занадто висока для Дніпропетровської області, і, очевидно, назріли серйозні кадрові висновки з центру, оскільки в очах суспільства саме Президент Зеленський несе відповідальність за успішність або неуспішність «великого будівництва», - резюмує ЗМІ.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що голова Дніпропетровської облради Святослав Олійник може бути причетний до ввезення небезпечних відходів зі Львова до Дніпропетровської області.