Обласна влада Дніпропетровщини не справляється з виконанням президентської програми «Велике будівництво». Про це свідчить аналіз цілого ряду інфраструктурних об'єктів, передає РБК-Україна.


Як зазначається, після приходу на керівні посади голови облради Святослава Олійника і голови ОДА Олександра Бондаренка, темпи будівництва і здачі нових об'єктів в області значно знизилися, а доля деяких і зовсім опинилася під питанням.

«Якщо іще в 2019 році в області будувалося і реконструювалося 310 об'єктів, тепер їхня кількість скоротилася до 30. З них до кінця року в кращому разі добудують 3, причому, ймовірно, здадуть без меблів, опалення, світла і приведеної до ладу території навколо», – повідомляє видання.

Причин подібної незадовільної роботи автори називають відразу кілька – від шантажу підрядників до урізання кошторисів. І все це у виконанні обласної влади.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

«Хто з підрядників був незгодний, той потрапляв до чорного списку, і оплату отримував значно пізніше. Що, звичайно ж, позначалося на тому, що підрядники не могли закуповувати матеріали, платити зарплати і податки», – констатують журналісти.

Також, для того, щоб економити на кошторисах, місцевою владою виключалися деякі види ремонтних і оздоблювальних робіт, а в школах і садках залишаються старі меблі та обладнання.

В результаті урізання кошторисів постраждали школи в ряді населених пунктів Дніпропетровщини. Не оминула сумна доля і стадіон «Спартак» у Кривому Розі, який, швидше за все, не дочекається реконструкції футбольного поля зі штучним покриттям, ігрових майданчиків, оздоблення і комплектації нових внутрішніх приміщень.

Окремо акцентується увага на кричущій ситуації навколо школи №126 в Дніпрі. Навчальний заклад було здано в експлуатацію зовсім недавно, проте вже зараз будівля має ряд проблем у вигляді тріщин на стелях і стінах, щілин у вікнах, зламаних ручок і пандусів, а також зношеності фасаду школи.

Підводячи підсумок, видання підкреслює, що подальше халатне ставлення з боку Олійника і Бондаренка може обернутися справжнім провалом президентської програми в області.

«І по-хорошому питати з обласної влади починати вже треба. Оскільки зараз «Велике будівництво» президента у виконанні керівників Дніпропетровської області можна назвати не інакше, як «Великий саботаж», – резюмує ЗМІ.

Раніше повідомлялося, що Олійника і Бондаренка підозрюють у причетності до незаконного ввезення львівського сміття на територію Дніпропетровської області.