Президент Володимир Зеленський шукає винних у поразці кандидата від "Слуги народу" на виборах мера свого рідного Крівого Рогу. "Дело" вважає, що і одержувачем вигоди від програшу президентськоъ людини, і організатором його провалу є голова Дніпропетровської облради Святослав Олійник.

У першому турі виборів міського голови Кривого Рогу переміг діючий мер міста 71-річний Юрій Вілкул з 44,96% голосів. За Дмитра Шевчика від «СГ» і Костянтина Павлова від ОПЗЖ проголосували 25,94% і 9,15% виборців відповідно. І Вілкул оголосив про те, що знімається з виборів "за станом здоров'я".

Виборчий процес на місці курирував "слуга народу" Юрій Кисіль. Але Олійник - давній чоловік Ігоря Коломойського. І Олійник умовив Киселя практично відсторонитися від виборчої кампанії, після чого Кисіль полетів на риболовлю в ОАЕ. Потім Олійник умовив Вілкула-молодшого переконати свого батька знятися з виборів, що той і зробив.

Олійник особисто дав розпорядження зганяти бюджетників на виборчі дільниці з установкою "голосувати за Павлова". У цьому йому допоміг ще один партнер, теж з команди президента - губернатор області Олександр Бондаренко, який фактично спрямував роботу президентської вертикалі проти кандидата від пропрезидентської партії.

Партія "За майбутнє" Олійника на виборах провалилася і в облраду не потрапила. Якщо відкинути всіх ідеологічних опонентів, доля коаліції в облраді безпосередньо залежить від голосів ОПЗЖ і Блоку Вілкула. Саме тому Олійник запропонував свою дієву допомогу на виборах в Кривому Розі в першому турі Вілкулу-старшому, а в другому - ОПЗЖ. І той факт, що Юрій Вілкул закликав голосувати за Павлова з ОПЗЖ, підтверджує цю версію.

Популярні новини зараз

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Показати ще

Всі бізнес-інтереси Олійника зав'язані на держпідряди, ось він і зробив вибір не на користь Президента.

Як повідомлялося, розуміючи, що в правлячій партії у нього зараз "слизька ситуація", він планує повернутися у команду Юлії Тимошенко, нардепом від якої Олійник був кілька років тому.