Друзі-прокурори відомого масою корупційних скандалів голови Дніпропетровської облради Святослава Олійника затіяли чергову "схему". Мета якої-нібито "повернути державі", а насправді - "прихопити" землю в Криничанському районі

Тут раніше існував шовководницький радгосп»Щорський". Цілісний майновий комплекс підприємства кілька років тому Дніпро ОДА передала Фонду держмайна, який у 2018 р.продав це майно. А ось земля колишнього радгоспу площею 131 Га повинна знаходиться в державній власності, і розпоряджатися їй має Держагентство із земельних ресурсів.

Але між тим, як має бути, і реальністю — велика різниця. Є відомості, що солідну ділянку землі вивели у держави і щосили використовують колишні Керуючі радгоспом. І ось на цю спірну землю націлилися люди з обласної прокуратури. Яких всіляко підтримує і заохочує виходець з прокурорських кіл, сумнозвісний фігурант цілого ряду корупційних скандалів і розслідувань, голова облради Святослав Олійник, а також заст.голови Дніпро ОДА (якою, як стверджують експерти, так само негласно керує той же Олійник) Максим Скрипник.
Примітно й те, що зараз обласною прокуратурою керує однокурсник Олійника — Сергій Біжко. А його підлеглий-прокурор відділу облпрокуратури Євген Борисович Ружанський-і почав "перевіряти" всі обставини приватизації майна колишнього радгоспу. У всі інстанції, в тому числі-в Дніпро ОДА, з прокуратури летять запити, порушуються і підшиваються справи…
Ось тільки справжні мотиви силовика, ймовірно, дуже далекі від радості про державні інтереси. Просто вражаючий "збіг", але прямо по сусідству з землею колишнього радгоспу" Щорський " розташовується земля агропідприємства, яким керує... батько прокурора Ружанського — Борис Володимирович. Чи не в інтересах рідного тата прокурор-син розгорнув активну діяльність, щоб "повернути, а потім знову відібрати" державну землю, яку раніше замикнули у колишнього радгоспу?

До речі, навіть побіжний пошук в Інтернеті показує, що землевласник Ружанський-старший користується поганою славою як недобросовісний контрагент і ненадійний партнер, і навіть внесений в базу «кидал». Яблучко від яблуньки...?

Додамо, сам прокурор Євген Ружанський крім очевидного використання своїх повноважень в корисливих цілях явно бреше про своє майно. Так, в декларації прокурора єдиною нерухомістю вказана ... кімната площею в 7 квадратних метрів. Мабуть, саме в таких жебрацьких умовах в гуртожитку Дііта проживає прокурор і його сім'я? А на роботу він їздить на трамваї-адже в декларації, знову таки, не вказано жоден автомобіль.

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Прокурори, які перебувають під заступництвом голови облради Олійника, щосили використовують свої можливості для досягнення непорядних цілей. Джерела повідомляють, що найближчим часом в хід можуть піти фальсифікація доказів, тиск на окремих осіб через порушення кримінальних справ і т.п. Попутно використовувати аферу з «віджиманням» державної землі хочуть і для політичного шантажу і переслідувань, примусу до різного роду угод і «спілок». При цьому прокурори настільки не приховують намірів під приводом боротьби за землю «шити справи» непричетним, яких вигідно «посадити на гачок», що вже викликали обурення у колег з Національної поліції: навіть побачили багато слідчі вражені цинізмом і безпринципністю прокурорських «колег».

Черговим скандалом, який влаштували жадібні прокурори при заступництві голови облради Олійника (обрався в облраду від партії Президента), і без того замішаного у величезній кількості «зашкварів» і корупційних афер, силовики і обласний топ-чиновник знову підставляють Президента Володимира Зеленського і добивають рейтинг глави держави в регіоні.
Нагадаємо, ЗМІ повідомляли, що раніше при заступництві голови облради Олійника і його друзів-подільників з обласної прокуратури рейдери — вихідці з силових структур зробили спробу захопити один з непродовольчих ринків на Лівому березі Дніпра. При цьому проти законного власника прокурорські з надуманих приводів порушили справу, намагалися "закрити «бізнесмена за гратами, для чого в» дружньому" суді встановили безпідставно величезну заставу.

Повне свавілля» перевертнів " з прокуратури і тиск на бізнес у розпал кризи викликали шквал обурення серед підприємців. Люди кілька тижнів проводили мітинги біля облради і прокуратури, вимагаючи припинити переслідування, і зверталися до Президента Зеленського для відновлення справедливості. Як видно, гарант Конституції не відреагував на зловживання силовиків і «кришуючого» їх Святослава Олійника, які продовжують порушувати Закон, грабувати державу і підставляти людей.