У Дніпрі проходить другий тур виборів міського голови: поліція затримала вже кілька десятків порушників, чоловіка в трусах, а маршрутники дозволили безкоштовно їздити тим, хто вже проголосував.

Читайте Знай в Google News!

Відомо, що в неділю, 22 листопада, в Дніпрі проходить другий тур місцевих виборів, на якому городянам доведеться визначитися з кандидатом. Сьогодні можна проголосувати або за Бориса Філатова (партія "Пропозиція"), або за Загіда Краснова (партія "Громадська сила").

Згідно з даними від громадської організації "Опора", явка виборців до 12:00 склала вкрай низький відсоток – в 11 містах України, включаючи Дніпро, на вибори прийшло лише 9,7% українців.

Явка виборців / фото: Опора

Популярні новини зараз

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

У той же час в місті спостерігається масовий підкуп виборців. На дільницях спостерігачі та правоохоронці затримують десятки дніпрян, які погодилися продати свій голос на підтримку того чи іншого кандидата. Щоб отримати обіцяну суму, виборцям необхідно сфотографувати свій бюлетень, однак такі дії караються законом.

Курйозний випадок зафіксували на одній з виборчих дільниць. Депутат міськради від Новокодацького району Северин Маринчук розповів, що спостерігачі помітили чоловіка, який продав свій голос і фотографував бюлетень. Його вивели на вулицю для складання протоколу, коли той роздягнутися і "пожертвувати свій одяг бездомним".

Незабаром за школою правоохоронці виявили громадянина, який стояв зі списками і перевіряв факт голосування тими, хто продав голоси. Його також затримали, а його одяг став "пожертвуванням для бездомних".

Щоб підвищити явку на виборчих дільницях, перевізники Дніпра запустили безкоштовні автобуси до місця голосування. Скористатися безкоштовним проїздом можна буде практично на всіх маршрутах міста до 20: 30 години. Єдина умова-показати водієві фотографію на тлі виборчої дільниці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у 11 містах України вибори ще не закінчилися: людей просять голосувати незважаючи на карантин.

Як повідомляв портал Знай.иа, СБУ та Національна поліція затримали українця, який купував голоси виборців.

Також Знай.иа писав, що у Харківському національному автомобільно-дорожньому університеті обрали нового ректора.