Так, у Дніпрі в другому турі зійдуться лідер "громадської сили «Загід Краснов і поки ще діючий мер від новоствореної партії» пропозиція" Борис Філатов.

Але дивитися на вибори в розрізі виключно мерського крісла – не далекоглядно. Велику роль мають і мандати до міської ради обласного центру Дніпра, та до Дніпропетровської обласної ради.

Якщо припустити, що в другому турі мерської гонки перемагає Загід Краснов, то, яка набрала найбільше мандатів до міської ради, «пропозиція» може залишитися в меншості, міркує політконсультант Сергій Биков.

«В даному випадку навіть не буде грати ролі, що у партії Краснова 8 мандатів, а щоб сформувати більшість, потрібно 32. В умовну коаліцію з громадською силою можуть увійти всі фракції крім опозиції. Так, навіть ті, які по-чутках продали франшизу Корбану з Філатовим. Адже, як ми знаємо з основ української політики:»надана послуга в оплаті не потребує".

Дійсно, мало кого здивує, якщо "пропозицію" залишать ні з чим. Адже поки що чинний мер і його офіційний радник Корбан за 5 років насолили багатьом бізнес - елітам. А тепер, завдяки другому туру і несподіваному для самого Філатова опоненту, всі» ображені " можуть об'єднатися навколо того самого Краснова, щоб повернути місту нормальне життя і задовольняє всіх бізнес-клімат.

Популярні новини зараз

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

Варто відзначити успіх "Громадської сили" на рівні всієї області. Раніше вони були представлені тільки в міських радах Дніпра і Нікополя. Тепер партія Загіда Краснова завела своїх депутатів до міськрад Павлограда та Вільногірська, також показавши відмінний результат в ОТГ – Новоолександрівське, Грушевське Криворізького району, Покровське Нікопольського району.

"В обласній раді справи йдуть дещо інакше. Днпропетровська облрада складається з 120 депутатів, а 30 з них отримала партія влади Слуга народу. Крім неї, мандати отримали ОПЗЖ, Громадська Сила, Блок Вілкула, опозиція, європейська солідарність, і Батьківщина. При будь-якому результаті виборів мера Дніпра, більшість формуватимуть за участю Слуги народу і громадської сили Загіда Краснова. Інші учасники більшості можуть змінюватися в залежності від рішення цих двох політсил,» - прогнозує політконсультант Сергій Биков

Ось вам і феномен місцевих проектів, які, обігнавши низку всеукраїнських, завдяки своїй послідовній роботі стають справжньою регіональною силою.