У перший тиждень листопада ціни на картоплю різко підскочили вгору.

Ще наприкінці жовтня ціни на картоплю впали на 10% і кілограм не коштував вище 6 грн. Тоді експерти пов'язували зниження ціни на картоплю надходженням нового врожаю і сприятливою погодою для транспортування і первинного сортування і зберігання овоча. Але в листопаді ситуація різко змінилася, пише Тoday.

Причиною зростання цін пов'язують з досить високим попитом на картоплю серед оптовиків. Компанії масово роблять закупівлі для сховищ на зиму.

Зараз фермери пропонують картоплю по 5,50 - 7,50 грн/кг, що на 10% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

картопля, фото Pxhere

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Показати ще

Оскільки українці почали масово закуповуватися на зиму, то не виключено, що через тиждень картопля подорожчає ще більше.

А ось вартість овочів з борщового набору на сьогоднішній день на 25-50% нижче, ніж була в кінці жовтня. У ціні впали буряк, цибуля і морква.

Якщо порівнювати з цінами 2019 року, то капуста подешевшала на 40% — з 7,45 грн/кг до 4,50 грн / кг. Цибуля опустилася в ціні на рекордні 55% і зараз коштує 3,90 грн/кг. Буряк подешевшав з 7,18 до 3,50 грн/кг. Морква впала в ціні на 37% — до 4,90 грн /кг.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Ціни на ринках посадять харків'ян на голодний пайок, навіть омлет не по кишені. На харківських ринках різко зросли в ціні сезонні продукти.

Як повідомляє портал «Знай.иа " В Україні зросте ціна на овочі борщового набору. Вже через місяць овочі борщового набору в Україні коштуватимуть на 20-30% дорожче.

Також «Знай.иа " писав, що Наприкінці жовтня 2020 року в київських супермаркетах помітно подорожчали курячі яйця. Станом на 3 листопада їх вартість підвищилася на 30%.