Волонтери Дніпра врятували 36 котиків, які жили на території в'язниці.

Про це повідомляє "ВВС. Україна".

Як розповів начальник відділу нагляду безпеки Центру Роман Кирилов, то на території виправної колонії жили коти і собаки. Ув'язнені їх підгодовували і доглядали, як могли. Бувало й таке, що тварин забирали з собою, після закінчення строку, або віддавали родичам, які приїжджали до них на зустрічі.

Собак на території колонії було п'ять-шість, а ось кількість котів поступово стала більше.

В'язницю довелося закрити в рамках оптимізації, щоб зменшити витрати "на утримання великої системи кримінально-виконавчої служби" і в середині вересня всіх ув'язнених вивезли. Але забрати з собою пухнастиків вони не змогли. У підсумку на території колонії залишилося 36 котів.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

По початку персонал підгодовував котів і собак, але незабаром і співробітників скоротили.

фото: ВВС

"Коти ходили по території і реально нічого не розуміли. Вони в розпачі шукали людей. Це як, наприклад, домашнього кота любили, годували... Раптом раз - і викинули просто неба. І все це закінчилося", - згадує Роман Кирилов.

Керівництво центру прийняло рішення звернутися до волонтерів. Ті й почали їх ловити, а після відвезли в ветклініку.

Ветеринар Юлія Швея, яка займалася їх лікуванням, зізналася, що вперше у своїй практиці бачила таке: у всіх діагностували проблеми з травленням. Також лікарі стерилізували всіх тварин, крім маленьких кошенят.

Проблемною була і поведінка котів - вони поводилися вкрай агресивно. Волонтери припускають, що це була захисна реакція.

фото: ВВС

Після того, як тварини почали відходити від наркозу, їх перебування в клініці нагадувало фільм жахів. Ветеринари були подряпані, коти не давалися в руки. Котам влаштували тритижневу реабілітацію. Їх лікували не тільки ліками, а також і ...розмовами.

Зараз життю тварин нічого не загрожує. Кожному з котиків шукають дім, а волонтери планують повернутися у виправний центр і забрати ще п'ятьох тварин, яких не вдалося знайти минулого разу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Дніпрі рятують життя трьом кошенятам, яких горе-власники викинули у вигрібну яму. Тварин залишили на вірну загибель, і вони не вижили б, якби їх не помітила дівчина.

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Хмельницькому кіт народився вдруге на очах у здивованих перехожих. Надзвичайники, які прибули до місця події, за допомогою сходів-палиці спустилися в каналізацію і дістали кошеня.

Також «Знай.иа " писав, що Під Львовом шкуродер засунув кішок в клітки і сховав в гараж - жалібно нявкали і кликали на допомогу. В у населеному пункті Стебник Львівської області, про орендований гараж виявили велику кількість кліток з котами.