Житель Дніпропетровської області у власному дворі облаштував "реабілітаційний центр" для хижих птахів – він допомагає пернатим одужати і готує до повернення в дику природу.

Читайте Знай в Google News!

Детальніше про це розповідає "ТСН"у своєму сюжеті.

37-річний орнітолог-самоучка з Дніпропетровщини Володимир Завізіон вже близько 10 років займається доглядом за дикими птахами. Він безкоштовно консультує в Інтернеті, а також здійснює безпосередній догляд за пернатими у власному дворі. Зараз на "лікуванні" у нього знаходяться 13 птахів – орлани, яструби, соколи і сови. Люди надсилають йому птахів на лікування з усіх куточків України.

За освітою Володимир електрогазозварник, заробляє на життя продажами в Інтернеті, а весь вільний час витрачає на догляд за птахами. Дружина його захоплення схвалила, і навіть сусіди виявилися не проти.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами"

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Реабілітація пернатих - непросте і недешеве хобі - один тільки орлан з'їдає в день близько 15 курчат і кілька разів на тиждень йому необхідно давати сиру рибу.

Після відновлення Володимир відпускає диких птахів на волю, якщо це для них безпечно. Орнітолог пояснив, що якщо орлан не зможе самостійно знайти собі їжу, то він полетить до людей і почне знищувати домашнє господарство.

Тому Володимир готує спецоперацію для безпеки хижих птахів. Він буде випускати їх на волю тільки в мальовничих місцях, подалі від людей, прикріпивши до них GPS-маячок, щоб при потребі встигнути до них на допомогу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Закарпаття заполонили горді білі птахи-неможливо не закохатися.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Київській області сімейна пара прихистила лелек, які залишилися без рідні.

Також Знай.иа писав, що в озері Дніпровського парку Глоби з'явилися незвичайні пташенята, які водяться переважно в Євразії, Північній Африці або Австралії.