У Дніпрі викладач університету навідріз відмовився викладати українською мовою.

Про це розповів батько однієї зі студенток Олександр в групі "Батьки. SOS " у Фейсбуці.

Інцидент стався в одному з вузів Дніпра. Професор, який викладає предмет "Ціннісні компетенції фахівця", навідріз відмовився викладати українською мовою.

Студенти, фото: pixabay.com

"Якщо вам, вас не влаштовує, пишіть на мене скаргу. Дві мови - одна нація, одна — руїни, а не Україна"— заявив під час пари професор.

Популярні новини зараз

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Показати ще

За словами батька, після цих слів його донькака-студентка встала і вийшла з аудиторії. А після написала скаргу на професора.

Днем пізніше на пару прийшла комісія і почала розбирати ситуацію. Почали питати думки студентів.

"Чотири студенти виступили на підтримку російської мови. Хтось говорив, що викладач вже не молодий йому важко. Хтось, що у нас в місті майже всі говорять по-російськи. На підтримку української мови крім дочки, виступив тільки її одногрупник. Всі інші промовчали "— - розповідає батько студентки.

скріншот зі сторінки в Facebook

У підсумку, комісія сказала, що студентів почула і протягом 3-х днів буде прийнято рішення. Але вже через місяць ніякого рішення прийнято не було. Єдине, що відомо, це те, що викладач відсторонений від пар.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше "Викинемо за телячу мову" : у Слов'янську нардеп влипла в мовний скандал у маршрутці. На бідну пасажирку накинулося ще кілька пасажирів, серед яких була і кандидат у депутати Валентина Павлова

Як повідомляє портал «Знай.иа» Вчителька української школи публічно присоромила дитину за рідну мову: "Не реви!". Інцидент трапився на одному з уроків викладачки. Вчителька лаяла дівчинку, яка забула альбом з малювання, і відповіла їй українською мовою. Жінка при дітях довела дівчинку до сліз, а потім сказала дівчинці "Не реви". Також викладач каже дітям, що дівчинка ставить себе вище за всіх, бо спілкується українською мовою.

Також «Знай.иа " писав, що "По-українськи незручно": знаменитий київський бар опинився в епіцентрі мовного скандалу. Дівчина радилася з барменом, який напій їй вибрати. І говорила з барменом українською мовою, і сподівалася отримати відповіді українською. Однак бармен відповів, що йому "незручно" спілкуватися з дівчиною українською мовою.