Колишній народний депутат Андрій Шипко влаштував криваву ДТП на Дніпропетровщині і зник. Подробиці події розповіли свідки і один з постраждалих.

Читайте Знай в Google News!

Інцидент стався 8 серпня на річці Самара в місті Новомосковськ Дніпропетровської області. За словами очевидців, катер, рухаючись на величезній швидкості, скоїв наїзд на інший плавальний засіб і зник з місця події. Як повідомляє постраждала сторона, за кермом був екс-нардеп "Партії регіонів" і заступник директора Національного інституту раку Андрій Шипко.

Один з постраждалих розповів, що це сталося близько 19:00, 8 серпня – катер Campion Allante (держ.номер УДД-580к) на величезній швидкості налетів на інший плавальний засіб, який рухався в зустрічному напрямку. В результаті зіткнення на другому катері постраждало шестеро людей, двоє з яких зараз знаходяться в лікарні у важкому стані. Постраждалий катер отримав серйозні пошкодження і почав йти на дно.

Популярні новини зараз

Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції

"Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

В Україні готується революція у житловій сфері

Показати ще

"Мене від удару викинуло з катера. На місце аварії почали підпливати інші люди на човнах, надавати нам допомогу. Я бачив, що моя дружина лежить в крові і не рухається", – розповів подробиці один з постраждалих.

Як розповіли свідки, Андрій Шипко, побачивши, що є постраждалі, які не подають ознаки життя, вирішив просто сховатися і не надавати допомогу. Саме завдяки показанням свідків, які запам'ятали держ. номер і обличчя водія, вдалося встановити особу винуватця ДТП.

Зараз в лікарні Дніпра перебувають дві постраждалі в стані середньої тяжкості. В однієї з них зламана щелепа, закрита черепно-мозкова травма, струс мозку і забої. У другої - забій хребта і зламані ребра. Решта пасажирів не отримали серйозних поранень і відмовилися від госпіталізації.

"Мені вдалося з'ясувати, що цей Андрій Шипко є заслуженим працівником охорони здоров'я, доктором медичних наук. І мене просто вразив його цинізм: людина, яка в силу своєї професії зобов'язана займатися порятунком життя простих громадян нашої країни, кинула нас вмирати посеред річки, - додав потерпілий. - Якби на допомогу не прийшли люди з інших човнів, я не знаю, чим би для нас закінчилася ця аварія".

Поліція відкрила кримінальне провадження згідно зі статтею 291 КК України (порушення діючих на транспорті правил). Прокуратура вже змогла зібрати необхідні докази. Свідки підтвердили, що катером-винуватцем керував саме Андрій Шипко. Разом з ним на катері знаходився його брат Олексій, який вже більше 10 років є гендиректором Державного підприємства "Дніпростандартметрологія", а також племінник Степан.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Дніпрі сталася ДТП за участю вантажного автомобіля і трамвая.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Дніпрі померла жінка, постраждала в ДТП на Полтавському шосе.

Також Знай.иа писав, що у Дніпрі в районі ДЗМО трамвай зійшов з рейок і зніс стовп.