У Дніпрі підходить до завершення реконструкція міського планетарію, розташованого на Крутогорному узвозі, 10. Ексклюзивні кадри відремонтованого музею показав канал "Дніпро TV" у своєму сюжеті.

Вже близько року дніпровський планетарій не приймає відвідувачів, оскільки закритий на капітальний ремонт. Будівлі вже більше 50-ти років і реконструкції вимагала вже давно. І ось уже скоро, як діти, так і дорослі зможуть відвідати музей і насолодитися космічними видами.

У Дніпрі завершують реконструкцію планетарію / фото: Дніпро TV

У Дніпрі завершують реконструкцію планетарію / фото: Дніпро TV

На даний момент ремонт планетарію підходить до завершення – залишилося встановити лише проектори і комплекс астросимулятора французького виробництва. Імпортна техніка зможе функціонувати 10 тисяч годин без зупинки і заміни деталей.

Популярні новини зараз

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

Завдяки встановленню новітнього обладнання, побачити зоряне небо можна буде у підвищеній якості – буде видно найдрібніші подробиці поверхні зірок і планет. Крім цього, в планетарії встановили пандуси для дитячих та інвалідних колясок, повністю змінили купол і замінили систему комунікації.

У Дніпрі завершують реконструкцію планетарію / фото: Дніпро TV

Зовнішній вигляд будівлі також зазнав кардинальних змін – замість старого радянського будинку в центрі Дніпра тепер красується великий комплекс за останнім словом архітектури. Встановлено сучасні світильники різних геометричних форм, в оздобленні переважають чорні і білі кольори і встановлені панорамні вікна.

Нагадаємо, раніше Борис Філатов подав клопотання про перейменування вулиці Короленка в глухий кут Коломойського.

Як повідомляв портал Знай.иа в Дніпрі ураган зруйнував вулиці і знеструмив половину міста.

Також Знай.иа писав, що в Дніпрі незадоволений сусід измазал дитячий майданчик солидлом.