У Дніпрі зафіксували новий спалах кору. За тиждень до лікарів звернулися 32 хворих.

Про це повідомляє інформаційний портал Дніпроград.

Завідувачка відділом організації епідеміологічних досліджень ДУ "Дніпропетровського обласного лабораторного центру МОЗ України" Олена Кузьменко розповіла, що зараз в Дніпропетровській області триває спалах кору.

"Всього з початку року в області зареєстровано 1345 випадків захворювання на кір (800 дорослих і 545 дітей). У порівнянні з минулим роком захворюваність зросла на 45% і знаходиться на високому рівні. Зареєстрований один летальний випадок (жінка у віці 46 років з Кривого Рогу)", - повідомила Олена Кузьменко.

Найбільше хворіють по словах лікарки, діти шкільного віку та ті, хто не зробив щеплення. З 13.06.19 по 19.06.19 в області зареєстровано 32 випадки захворюваності на кір (в тому числі 21 дитина), зокрема у Дніпрі - 20 випадків.

Популярні новини зараз

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення

Показати ще

Портал "Знай.uа" нагадує про те, що жителі Харкова обурені: в лікарні хоча і можуть зробити вакцинацію, але там немає безпосередньо вакцини, яку кожен пацієнт повинен купити і принести самостійно.

Також "Знай.uа" повідомляв про те, що початку першої повноцінної тижні червня у Харкові збережеться стійка спекотна погода.

Напомним, что смертельно заразные существа начали охоту на украинцев.