Напевно всі звертали увагу на чудовий, але покинутий будинок колишньої Губернської земської управи, що стоїть на розі Крутогорного узвозу та Успенської площі.

Про це написали на сторінці Urban Dnipro у Фейсбуці.

На початку червня цього року у будівлі колишнього військового містечка на узвозі Крутогорном, 21А (колишня вул. Рогальова) пройшли заходи Construction Festival.

"Ми плануємо створити культурну інституцію міжнародного рівня, де б під одним дахом поєднувались сучасне мистецтво та нові технології, інноваційна освітня програма та творча лабораторія", сказано на сторінці Urban Dnipro.

Популярні новини зараз

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Показати ще

Незабаром в покинутій будівлі планують провести ремонт, щоб повернути пам'ятника архітектури колишню красу.

«Реновація пам'ятника архітектури пройде в кілька етапів, що вимагають великого обсягу робіт, загальна площа будинку 2800 м кв. Перші результати можна буде побачити вже в наступному році. Весь декор фасаду та інтер'єру буде збережений, а втручання буде максимально делікатним», — сказано на сторінці Urban Dnipro у Фейсбуці.

Зараз у Дніпрі не так вже й багато культурних центрів, які могли б запропонувати сучасний та цікавий підхід до організації заходів. Але проблема полягає в тому, що будинок на колишній вул. Рогальова – це предмет судового спору Військової прокуратури та благодійного фонду "Центр Європейської освіти".

Раніше нерухомість на Крутогорном могли продати за ініціативою Міністра оборони, за погодженням з Мінекономіки та Кабміном. Але в результаті це перепродали будівлю один одному дві фірми і підкріпили угоду рішенням Господарського суду Дніпропетровської області. Зараз справа знаходиться у Верховному Суді і найближче засідання відбудеться на початку липня.

Нагадаємо, в мережі показали, як жив найдорожчий район Києва в 1990-х. Це одна з найкрасивіших і найдавніших частин Києва.

Як повідомляв портал "Знай.ua" , у Києві розвалюється одне з семи чудес України.

Також "Знай.ua" писав, що під Севастополем розбили пам'ятник загиблим на війні кримським татарам.